Oya Tekin’den ‘kensel dönüşüm’ vurgusu

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, Seyhan’ı deprem dirençli bir ilçeye dönüştürmek istediğini belirterek, Ziyapaşa mahallesinde kentsel dönüşüm içerisinde kent meydanı ve festival alanları ile 1.500-2.000 kişilik kongre ve sergi salonu oluşturmayı amaçladığını söyledi.

HABER: YENER EKİNCİ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan ve büyük acı ve yıkımlara yol açan büyük depremin, “dirençli kent” oluşturmayı zorunlu kıldığını kaydeden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, “Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan” Seyhan’da, iklime, kültüre ve fiziki şartlara uygun kentsel dönüşüm başlatacakları söyledi. Oya Tekin, Seyhan Otel’deki toplantıda, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, Belediye Başkanlığı’na gelmesiyle birlikte hayata geçireceği projelere yönelik açıklamalarda bulundu. Seyhan’ı deprem dirençli bir ilçeye dönüştürmek istediğini aktaran Oya Tekin, Ziyapaşa mahallesinde kentsel dönüşüm içerisinde kent meydanı ve festival alanları ile 1.500-2.000 kişilik kongre ve sergi salonu oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi.

 “ATA TOHUMUNUN DA YENİDEN TARIMA KAZANDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Oya Tekin, Hazine arazisi gibi belirlenen noktalarda, gerek tarım gerekse hayvancılık alanında ilçe halkına istihdam sağlamayı bu sayede, ucuz hayvansal gıda ve ucuz temiz gıda temin etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Planlanan tesislerin tüm giderlerini kendi içinde sağlayacağına ve kendi kendine yetebileceğini anlatan Oya Tekin, “Bu tesislerde sağlanan süt okullarda dağıtılacak ve ayrıca et ürünleri de ekonomik koşulları yetersiz ailelerle paylaşılacaktır. Adana’nın kooperatiflerinden alınan kuru gıda ürünleri paketlenerek oluşturulacak halk marketlerde satılacak. Ekonomik düzeyi düşük hanelere ücretsiz olarak dağıtımı sağlanacaktır. Kent bostanlarında ise engelli ve madde bağımlılarının aileleri istihdam edilecek. Ata tohumunun da yeniden tarıma kazandırılması için tohum bankaları kurmayı hedefliyoruz” dedi.

 “ANTİBAKTERİYEL ZEMİNLİ SEMT PAZARLARI OLUŞTURACAĞIZ”

Halkın temiz, ucuz ve organik gıdaya erişimini sağlamak amacı ile antibakteriyel zeminler oluşturarak pazar yerleri kurmayı hedeflediklerini aktaran Oya Tekin, ayrıca bu kapalı semt pazarlarını “yenilenebilir enerji” ile kendi kendine yetebilecek merkezlere dönüştüreceklerini aktardı. Semt pazarları için otopark oluşturacaklarını dile getiren Tekin, pazar alanları ve mahallelerdeki organik ve inorganik ürünlerin ayrıştırılmasını sağlayacak geri dönüşüm alanları oluşturacaklarını vurguladı.

OYA TEKİN, DİĞER ÇALIŞMALARINI İSE ŞÖYLE AÇIKLADI:

*Madde bağımlılığına yönelik rehabilitasyon merkezi (Üniversite ile işbirliği yaparak ilçemizde oldukça yoğun olan madde bağımlılarının sosyal hayata kazandırılması) oluşturmak.

*Her türlü şiddet mağduru (Fiziksel, Psikolojik) kadının korunmasını, sosyal hayattan kopmayarak hayata tutunmasını sağlamak amacı ile diğer kamu kurumlarını da proje ortağı yaparak sığınma evleri kurmak, kurulmasını sağlamak.

*Belediye hizmetlerinin halka daha rahat ulaşmasını sağlamak, hizmetin daha hızlı olmasını ve mağduriyetin önlenmesi amacı ile mahalle evleri oluşturmak. İlçemizde bulunan her vatandaşın söz hakkı ve yönetimde temsiliyet hakkı olacak.

*Meslek edindirme merkezleri oluşturarak, öncelikle belediye çalışanlarımız kendi alanlarında eğitimlerini sağlayarak mesleki alanlarında uzmanlaştırmak ve halkın da bu hizmeti alarak meslek sahibi olmasını hedefliyoruz.

*Oluşturacağımız hayvan hastaneleri sayesinde patili dostlarımızın tedavilerini sağlamak, özellikle sokak hayvanları açısından tedavisi yapılmış dostlarımızın rehabilite edilerek yaşamlarının daha sosyal daha sağlıklı ve daha sevgi dolu geçmesini sağlayabileceğimiz hayvan parkları ve barınak oluşturacağız.

*Adana yemeklerinin tarihi adana evlerinde tanıtmak amacı ile kurulacak mutfaklarda hem gastronomi eğimi vererek bu kültürün turizme kazandırılmasını ve ilçemizin gastronomi kenti olmasını hedefliyoruz.

*Kalabalık şehir caddelerinin uygun görülebilecek noktalarına, yeşil noktalar yaratarak insanların bir nebzede olsa soluklanabileceği çay, kahve ve soğuk su ikram edebildiğimiz cep parklar yaratacağız.

*Belediyeye ait kurs merkezlerinde okul derslerine yardımcı olmanın yanı sıra özel yetenekleri ile ilgili eğitim verilmesi planlanmaktadır. Oluşturacağımız merkezlerde İçerisinde spor kompleksleri resim ve müzik atölyeleri olan eğitim merkezleri ile gençlerimizin kötü alışkanlıklarından uzak durması sağlanmış olacaktır.

*Özel gereksinimli bireyler için tüm ilçenin sinyalizasyon, seslendirme ve özel aparatlar ile zemin tadilatı gerçekleştirilecektir. Parklar ve yeşil alanlar özel gereksinimli bireyler için düzenleyecek ayrıca onlar için özel parklar yapılacaktır. Tüm engel grupları için bir merkez planlanmaktadır. Yapılacak olan bu tesis içinde Fizik Tedavi, Aile danışmanlığı, etkinlik alanları ve dinlenme alanları olacaktır.

*Gittikçe yaş alan vatandaşlarımız için merkezler kurmayı planlamaktayız. Bu merkezlerde sinema salonları, kafeler, fizik tedavi merkezleri ve yemekhaneler olacaktır. Doktor ve hemşire gözetiminde tedavileri tamamlanarak sağlıklı bir hayat sürmeleri sağlanacaktır. Ayrıca bu merkezlerde Alzheimer hastalarına yönelik bakım üniteleri kurulacaktır.

*0 – 8 yaş erken çocukluk ve aile eğitim merkezleri oluşturacağız. Üniversite desteği ile çocukların ve ailelerin sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesini sağlamak.

*Çocuk, genç, kadın, yaşlı her bir vatandaşımızın sağlık durumuna yönelik hizmetler oluşturmayı planlamaktayız. SMA hastalığının erken teşhisini sağlamak, Çölyak hastalarının sağlıklı beslenmelerini sağlamak. Kadın ve kız çocuklarının rahim ağzı kanseri olmasını önlemek gibi hedeflerimiz bulunmaktadır.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor