KAPLAN DÜŞME POTASINDA

Adanaspor, son haftalarda aldığı kötü sonuçlar neticesinde düşme potasına girdi. Turuncu-Beyazlılar, 24 haftalık periyotta topladığı 23 puanla 16.sırada yer aldı. Rakipleri Tuzlaspor ve Astor Enerji Şanlırufaspor geçen hafta kendi aralarında oynadıkları maçta 0-0 berabere kalarak puanlarını 23’e çıkartarak averajla Adanaspor’un üstünde yer aldılar.

Turuncu-Beyazlılar sezona antrenör Özhan Pulat ile başladı. Özhan Pulat ile istediği sonucu alamayınca karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldıktan sonra takımın başına Eyüp Arın hoca getirildi.  Daha sonra takımın başına Mustafa Kaplan getirildi. Mustafa Kaplan’la istenilen sonuçlar alınmayınca onunla da yollar ayrıldı ve takımın başına bu sefer sezon öncesi görüşülen ve anlaşılamayan Mustafa Kemal Kılıç getirildi. Takımın başında 4 maça çıkan Mustafa Kemal Kılıç, 3 mağlubiyet bir galibiyet aldı. Kemal hocanın çıkadırdığı onbirler çok tartışıldı ve eleştirildi. İkinci yarıda yaptığı değişikliklerle bazı maçlarda istediği oyunu oynasa da bu sefer ileri uçtaki oyuncuların beceriksizliği devreye girdi. Adanaspor, 24 hafta sonunda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 15 yenilgi alarak eksi 18 averajla 16.sırada yer aldı. Geçen sezon da aynı senaryonun yaşandığı Turuncu-Beyazlı taraftarların bu sezon düşme korkusunu daha çok hissetmeye başladılar. Başkan Bayram Akgül’ün takım için hiçbir şey yapmadığını söyleyen taraftarlar, “Öteki şirketlere verdiği önemi Adanaspor’a verse şu anda daha iyi yerlerde bulunurduk. Bayram başkan Adanaspor’u umursamıyor gibi gözüküyor, o zaman başka bir kişiye satsın, o da kurtulsun biz de kurtulalım. Önümüze bakalım” dediler.

Adanaspor, bu hafta sonu Pazar günü saat 13.30’da Bitexen Giresunspor ile deplasmanda oynayacak. Rakibinin düşmesi neredeyse kesinleşmiş olmasına rağmen geçen hafta Altay ile zorlu bir mücadele yaparak sahadan 1-0 ayrıldı. Bu da gösteriyor ki Giresunspor, mücadelesini ligin son haftasına kadar sürdürecek. Turuncu-Beyazlılar’ın bu haftadan itibaren ligin geri kalan maçlarında en azından kendi sahasında oynayacağı maçları kazanıp, deplasmanda da ne kadar puan almaya çalışacaklar. İkili averajda Astor Enerji Şanlıurfaspor karşısında kötü olan Adanaspor, Tuzlaspor ile ikili averajları eşit. Turuncu-Beyazlılar, 3 gol atıp 3 gol yedikleri Tuzlaspor ile lig sonunda aynı puanda kalırlarsa genel averajlara bakılacak. 24.haftaya bakıldığında Adanaspor’un -18, Tuzlaspor’un ise -17 averajı bulunuyor. Diğer tarafdan Turuncu-Beyazlılar, Bitexen Giresunspor maçı hazırlıklarına da Teknik Direktör Mustafa Kemal Kılıç yönetiminde, Çatalan Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor