ADANA İL SU KURULU TOPLANTISI YAPILDI

(HABER MERKEZİ)- Havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları ile içme kullanma suyu güvenliği planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarını yürütmek üzere Adana İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı.

Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,  oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sektör temsilcileri ve ilgililer katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever toplantıda yaptığı konuşmada, havza bazında yönetim planları hazırladıklarını söyledi.

Oluşturulan planlar hakkında bilgi veren Genel Müdür Sever, “Bu planlar içerisinde arıtma tesislerinin durumundan kalıcı ortam olarak söylediğimiz derelerin, nehirlerin, göllerin yani yer üstü sularının kalitesi ele alınıyor. Arıtma tesislerinin durumu ve atık yönetimi analizi yapılıyor. Tüm tesislerden çıkan arıtılmış suların yeniden kullanılması konuları analiz yapılıyor ve buna yönelik olarak tedbirler geliştiriliyor. Taşkın yönetim planlarımız içerisinde, tehlike ve risk haritalarını oluşturuyoruz. Taşkına maruz kalabilecek bölgelerde can ve mal kaybını minimize etmek için tedbirler geliştiriyoruz.” dedi.

Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger ise yaşam kaynağı olan suyun önemine değindi ve Adana havzasındaki suyun korunması, kaynaklarının zenginleştirilmesi, bireysel ve kurumsal tüketicinin bu konuda bilinçlendirilmesi adına bir hayli önem arz eden Adana İl Su Kurulu Toplantısı’nın ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Nehir havza yönetim, taşkın yönetim, sektörel su tahsisi ve kuraklık yönetim planları ve bahse konu planlarda yer alan tedbirlere yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantı; görüş alışverişinde bulunulmasının ardından son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor