EN CİMRİ BAŞKAN ZEYDAN KARALAR SÖZLEŞMEYİ MÜJDE DİYE DUYURDU

İŞTE BELEDİYE BAŞKANLARININ EMEKÇİLERE VERDİĞİ MAAŞ;

Seyhan Belediyesi: 36 bin

Çukurova Belediyesi: 35 bin

Büyükşehir Belediyesi: 32 bin 306

Yüreğir Belediyesi: 28 bin 200

 

(HABER MERKEZİ)- Adana’da çalışan personeline en yüksek maaş veren Belediye Başkanı Akif Akay ile Soner Çetin olduğu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın üçüncü sırada yer aldığı, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’in çalışanlarına  800 lira  eksikle en düşük maaşın 28 bin 200 lira olduğu öğrenildi.  Zeydan Karalar, yazılı basın açıklamasında imzalanan toplu sözleşmeyi müjde olarak verirken, personelin memnun olduğunu öne sürdü.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin  ilçe belediyelerine  oranla devasa bütçeye sahip olmasına rağmen, anakent ile ilçe belediyeleri arasında çalışan personele verilen maaşın yakın olması Zeydan Karalar’ın çalışanlarına cimri, çevresine eli açık olmakla suçlandı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, çalışan personele 36 bin, Çukurova Belediyesi 35 bin, Adana Büyükşehir Belediyesi 32 bin 306 lira ile en düşük maaş verirken, Yüreğir Belediyesi’nin de ödediği maaşın  28 bin 200 lira olduğu öğrenildi.

Büyükşehir çalışanlarının bağlı olduğu sendikayla  Adana Büyükşehir Belediyesi arasında süren uzun pazarlıklar sonucu yapılan toplu sözleşmede anlaşma sağlandı. Zeydan Karalar’ın çalışanlarına en cimri başkan olduğu belirtilirken, çevresine  bonkör olarak tarihe geçeceği dile getirildi.

KARALAR’IN MÜJDE AÇIKLAMASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, personel toplantısı ile 2024-2025 yılı işçi maaşlarını açıklarken,  belediyenin personeline yüzde 110 oranında zam yaptıklarını belirterek en düşük işçi maaşının, sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira olduğunu duyurdu.

Başkan Zeydan Karalar, Merkez Park Amfi Tiyatro’da belediye çalışanlarıyla bir araya geldi, işçiye verilecek maaşı açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş ve ASKİ Personel A.Ş. ile DİSK Genel-İş ve Türk-İş’e bağlı Demiryolu İş Sendikası arasında imzalanan iki yıllık sözleşme kapsamında en düşük işçi maaşı sosyal haklar dahil 32 bin 306 liraya yükseldi.

Başkan Zeydan Karalar’ın açıkladığı rakam, işçiler tarafından sevinç ve mutlulukla karşılandı.

Önümüzdeki dönemde, vatandaşa hizmetin artarak devam edeceğini, hizmet kalitesinin de çalışanların alın teriyle birlikte çoğalacağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, tüm işçi-emekçi personele çalışmalarında başarı diledi.

2024 ile 2025 yıllarını kapsayacak olan sözleşmede işçiye, ilk yıl için yüzde 110 zam, ikinci yıl için de TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı artı yüzde 3 refah payı verilecek.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor