SONER ÇETİN AÇIK ARA YİNE ÖNDE

(HABER MERKEZİ)-Gezici Araştırma Merkezi tarafından 9-10-11 Mart tarihleri arasında Çukurova’da gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin yüzde 39.4 ile açık ara önde gözüküyor. Soner Çetin’i %28.1 ile Emrah Kozay, %23.6 ile Firdevs Cingözler izliyor.

Gezici Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklama aynen şöyle;

Bu araştırma Gezici Araştırma Merkezi tarafından, Çukurova genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 9-10 Mart 2024 tarihlerinde yapılmıştır.

Araştırmanın örneklemi TÜİK 2019 Yerel ve 2023 Genel Seçim Sonuçları dikkate alınarak, Çukurova genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlenmiştir. Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4568 katılımcı üzerinden yürütülmüştür. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır.

Örneklemenin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.

Araştırmaya katılan halkın Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Çukurova Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vereceğine ilişkin dağılım ise şöyle;

Soner Çetin %39.4 ile önde bulunurken, onu %28.1 ile Emrah Kozay, %23.6 ile Firdevs Cingözler izliyor.

Araştırmaya katılan halkın Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Çukurova Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşündüğüne ilişkin dağılım incelendiğinde %39.4ü İYİ Parti Adayı Soner Çetin’e oy vermek istediğini ifade ederken, %28’i CHP adayı Emrah Kozay’a oy vermek istediğini ifade etmektedir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor