Prefabrik Ev Sahibi Olmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Prefabrik Ev Sahibi Olmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Prefabrik Ev Sahibi Olmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Konut fiyatlarının yanına yaklaşılamayacak kadar yükseldiği şu dönemde müjdeli haber geldi. Türkiye yeni nesil evlerle tanışıyor ev sahibi olmak kolaylaşıyor. En ekonomik fiyatlarla günler içerisinde ev sahibi oluyorsunuz. Türkiye’nin her ilinde her yerinde müstakil konut tercihinde en çok satan evler hazır üretimli konutlar oldu.

Kolay ev sahibi olma yolunu açan uzmanından dinlediğimiz avantajları sizler için derledik. Hazır konut sektörünün lider firması Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya’dan bilgiler aldık. Mehmet Çankaya prefabrik evlere olan ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini vurguluyor. Pandemi süreciyle oluşan yoğun ilginin Kahramanmaraş depremi sonrası katlanarak arttığını belirtiyor.

Depreme Karşı Güvenli Konut Çok Önemli

Deprem gerçeği ile yüz yüze bulunan ülkemiz için güvenli konut modellerinin tercih edilmesinin ve yoğun ilgi görmesinin çok normal olduğunu belirten Mehmet Çankaya şu açıklamalarda bulundu:  “Ülke olarak barınmada temel önceliğimiz yapı güvenliği olmalı. Bu depremin bize öğrettiği çok önemli bir hakikat. Yakın zamanda yaşadığımız Kahramanmaraş depreminde bu hakikatle tekrar karşılaştık. Çok sayıda kardeşimiz hayatını kaybetti maalesef. Çok sayıda da yaralımız ve engelli durumuna düşen vatandaşımız oldu. Deprem gerçeğiyle korkusuzca yaşayacaksak ki bu kaçınılmaz bir durum daha güvenli konut modellerini tercih etmeliyiz. Prefabrik konut modeli de güvenli evde en sürdürülebilir modeli oluşturuyor. Bu nedenledir ki prefabrik evlere olan ilgi deprem sonrası daha fazla arttı.”

Konforlu Bir Yaşama Açılan Ev

Güvenlikle beraber prefabrik konut modelinin sunduğu önemli bir avantaj daha var. Maksimum genişlikte konforlu yaşam alanlarını konuta kazandırması. Mehmet Çankaya bu konuda şu bilgileri aktarıyor: “Klasik betonarme benzeri bina modellerinde iç mekanı daraltan kaçınılmaz uygulamalar bulunur. Dikey kolonlar ve yatay uzayan kirişler bu uygulamalar arasındadır. Betonarme konutta yapı güvenliğini sağlamak için kullanılan bu kaçınılmaz uygulamalar iç mekanda ciddi daralmalara yol açmaktadır. Örneğin bürüt alanı 100 m2 olan bir ev 85-90 metrekare net ölçülere kadar düşmektedir. Bu durum sahip olunan konutun iç kullanım ergonomisini oldukça olumsuz hale getirmektedir. İç mekandaki bu daralma kullanım konforunu doğrudan etkiler.”

“Prefabrik konut modelinde yapı güvenliği çok az yer kaplayan çelik taşıyıcı sistemlerle sağlanır. Öyle ki çelik taşıyıcı sistemler prefabrik evin duvar blokları arasında görünmeden yapı güvenliğini sağlar. Çok az yer kapladığından iç mekana maksimum genişlikte ferah kullanım alanları kazandırır. Bu nedenle prefabrik ev içerisinde yaşam son derece keyiflidir. En küçük ev modellerinde bile bu fark hemen göze gelir. İnsanın içerisini ayrı bir mutluluk sarar.”

İstediğiniz Yerde Kısa Sürede Ev Sahibi Olun

Prefabrik konut modelinin önemli bir avantajı da ev sahibi olmayı kolaylaştıran sisteme sahip olmasıdır. Bu modelle Türkiye’nin neresinde olursa olsun kısa zamanda ev sahibi olmanız mümkün. İl, ilçe, mahalle, köy hatta yayla fark etmeksizin her yerde prefabrik konut kurulumu yapılabiliyor. Bunun için konut inşasına uygun bir arsaya sahip olmanız yeterli.

Karmod yetkililerinden aldığımız bilgiye göre sözleme sonrası prefabrik evin üretim süresi ortalama 1 hafta. Evin istediğiniz yere sevk edilmesi için firmanın verdiği beton planına uygun olarak zemin betonunu hazırlamanız yeterli. Sonrasında süreç son derece hızlı ilerliyor. Örneğin 100 metrekare 3+1 prefabrik konutun saha kurulumu ortalama üç gün sürüyor. Prefabrik yapı sektörünün kolaylıklarını içeren bu evlerde süreç şöyle ilerliyor; ön üretimi tamamlanan eviniz sizin onayınızla birlikte verdiğiniz adrese doğru yola çıkıyor. Tır veya kamyona yüklenen eviniz arsanızın fabrikaya uzaklığına göre ortalama 1-2 günde belirlediğiniz yere geliyor. Aynı gün sahaya intikal eden Karmod kurulum uzmanlarınca evinizin kurulum süreci başlıyor. İlk olarak malzemeler araçtan indiriliyor. Duvar blokları ve çatı kurulumu yapılıyor. Kapı ve pencereler montajlanırken bir taraftan da evinizin elektrik ve su tesisatlarının uygulaması yapılıyor. Son olarak çatı örtüsü de kaplanan evinizin kaba kurulumu 3 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanıyor.

Sonrasında ıslak zemin şap ve fayans uygulamalarını yaptırmanızla Karmod boya ekipleri evinize geliyor. Ortalama 2 günde de iç ve dış boyaması tamamlanan eviniz oturuma hazır hale geliyor.

Anında Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Özel Ev

Türkiye’nin neresinde olursa olsun aynı gün ev sahibi olma arzunuzu gerçekleştirmeniz mümkün. Karmod konteyner ev tamamıyla fabrika üretimli olup kullanıma hazır sevk edilmektedir. 1+1 konteyner evler araçtan indirilir indirilmez oturuma hazır hale gelmektedir. 2+1 konteyner evler demonte olarak tek araçla yine Türkiye’nin her yerine sevk edilmektedir. 42 m2 2+1 konteyner evin arsanıza kurulumu Karmod ekibince yapılmakta olup ortalama 6 saat gibi bir sürede tamamlanmaktadır.

 

“Yasal Uyarı: Bu içerikten Bölge Gazetesi sorumlu değildir, bu bir ilandır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor