‘KİRA TESPİT VE TAHLİYE DAVALARI’ SEMPOZYUMU

(HABER MERKEZİ)-Türkiye Barolar Birliği ve Adana Baraso uşbirilğiyle ‘Kira tespit ve tahliye davaları’ konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi.

Adana Barosu ev sahipliğinde, Seyhan Oteli’nde düzenlenen eğitim seminerine; Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreteri Av.İlker Güzel, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Esem Yiğit çok sayıda avukat ve stajyer avukat katıldı.

Seminerde açılış konuşmalarını TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük ve Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz gerçekleştirdi. TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, verilen eğitimlerle ilgili “TBB Eğitim Merkezi, Birliğimizin yüz akı merkezlerinden biri olarak çalışmaları yürütüyor. Aradan geçen zaman içerisinde son dönemde 597 eğitim programı yapıldı. 70318 meslektaşımız bu programlara katıldı. Meslektaşlarımızın bilgi birikiminin canlı kalması ve artması noktasındaki çabalarımız devam ediyor.” dedi.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz da yaptığı konuşmada, 27 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek olan “Büyük Savunma Mitingi”yle ilgili şunları söyledi;

“Artık kitlesel olarak avukatlık mesleğinin sorunlarını daha yüksek sesle dile getirmek durumundayız. Şikayetlerimizi kendi içimizde değil, Ankara’nın kalbinde, 27 Nisan’da dile getireceğiz. Bu ülkede istendiği takdirde çözülmeyecek sorun yoktur. Sorunlarımıza sahip çıkalım ve 27 Nisan’da hep birlikte Ankara’da olalım.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından seminerin moderatörlüğünü TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Burcu Otman Taşdan’ın gerçekleştirdiği seminerin sunumları TED Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal ve Ankara BAM 15. Hukuk Dairesi Em. Başkanı Mithat Ceran tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, kira sözleşmesinin temel özellikleri, konut ve çatılı işyeri kira sözleşmelerinin kurulması, kira bedeli ve belirlenmesi hakkında; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 15. HD. Em. Başkanı Mithat Ceran da tahliye sebepleri ve süreleri üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler. Seminer sonunda sunum yapan panelistlere plaket takdim edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor