KAIZEN DERNEĞİ, ERASMUS PROJESİ 2.HAREKETLİLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

(HABER MERKEZİ)-KAIZEN Derneği “Resist Climate Change!” Erasmus Projesi 2.hareketliliğini Romanya’da gerçekleştirdi

Adana’da kültürlerarası işbirlikleri ve eğitim alanında araştırmalar üzerine faaliyetlerini yürüten KAIZEN Kültürler Arası İletişim ve Eğitim Araştırmaları Derneği, 2023 yılında Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen “Resist Climate Change!” Erasmus+ projesinin ikinci hareketliliğini 6-13 Nisan 2024 Tarihleri arasında Romanya’da gerçekleştirdi.

Proje ortağı kuruluşlar KAİZEN Kültürlerarası İletişim ve Eğitim Faaliyetleri Derneği (Türkiye), Asociatia Renato (Romanya) ve e-Futuro Academy (Portekiz)’den toplam 9 genç çalışanının yer aldığı kısa süreli personel eğitim faaliyeti 6 gün süren çalışma ve etkinliklerle yürütüldü.

Gençleri doğal afetlere karşı bilinçlendirmek ve iklim değişiminin afetler üzerindeki etkisini fark etmeleri amacıyla geçlere yönelik bir online eğitim modülünün tasarlanacağı projede, ortaklar oluşturulacak modül içeriğinin hazırlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirdiler.

Ülkemizde yaşanan doğal afetlere ve şehrimizin de etkilendiği 6 Şubat depremine de dikkat çekilen projede doğal afetlere hazırlık bilinci kazandırmanın önemi üzerine konuşmalar yapıldı. Romanya’nın Focşani şehrinde gerçekleştirilen faaliyetler yerel kuruluşlarca hazırlanan afet anında ilk yardım eğitimleri, iklim değişikliği için “Akıllı Şehirler Projesi” sunumu, Vrincioaia Sismoloji Merkezi ziyareti ve Bükreş kültürel gezisi ile tamamlandı. Projenin üçüncü ve son hareketliliği Ağustos ayında Portekiz’de gerçekleştirilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor