ADANASPOR LİGDE KALDI BAYRAM HAVASI YAŞANDI

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Mehmet Türkmen (**), Gökhan Barcın (**), Ali Can Alp (**)

ADANASPOR: Ferhat Kaplan (***), Hüseyin Öztürk (***), Kubilay Aktaş (***), Oberlin (**) (Dk.54 Rashad Muhammed **), Fatih Kurucuk (***), Mehmet Taş (***), Dabo (**), (Dk.100 Devran Şenyurt ), Yepie Yepie (*) (Dk.54 Diakite **), Ferhat Katipoğlu (***) (Dk.100 Mehmet Feyzi Yıldırım ), Junior Fernandes (***), Ciss (**) (Dk.70 Metehan Altunbaş **)

TEKSÜT BANDIRMASPOR: Zafer Görgen (**), Djitte (?), Emirhan Aydoğan (**), Mulumba (**) (Dk.46 Doğan Can Davas **), Soukou (**), Rahmetullah Berişbek (**), Sitoe (**), Mücahit Albayrak (**), Taha Batuhan Yayıkçı (**), Mustafa Çeçenoğlu (**) (Dk.74 Emre Batuhan Adıgüzel ), Gapka (**) (Dk.63 Jozefzoon **)

GOL: Dk.75 Mehmet Taş (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Ciss, Mehmet Taş, Fatih Kurucu, Metehan Altunbaş (Adanaspor), Emirhan Aydoğan, Rahmetullah Berişbek, Mücahit Albayrak (Teksüt Bandırmaspor)

KIRMIZI KART: Dk.13 Djitte (Teksüt Bandırmapor)

 

Trendyol 1.Lig’in 34.ve son haftasında Adanaspor, Teksüt Bandırmaspor’u konuk etti. Mücadeleyi 1-0 kazanan Adanaspor, Trendyol 1.Ligde kaldı. Turuncu-Beyazlılar’a galibiyeti getiren golü 75.dakikada Mehmet Taş kaydetti. Teksüt Bandırmaspor’da Djitte 13.dakikada, Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç ise 79.dakikada direkt kırmızı kart gördüler. 75.dakikada Adanaspor’un kazandığı golde VAR’dan inceleme taviseyesi gelince hakem Mehmet Türkmen uzun süren bir inceleme yaptı. İncelemenin ardından Mehmet Türkmen, verdiği kararından dönmeyerek golü geçerli saydı. Bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu.

Son haftaya girildiğinde Tuzlaspor 37 puanla 14.sırada, Adanaspor, 36 puanla 15.sırada, Şanlıurfaspor’da 35 puanla 16.sırada yer alıyordu. Cumartesi günü oynanan maçlarda Adanaspor, Teksüt Bandırmaspor’u 1-0 yenerek diğer takımların oynayacağı sonuçlara bakmadan ligde kalmayı garantiledi. Diğer sonuçlar ise Şanlıurfaspor, Manisa Futbol Kulübü’nü 2-0 yenerek puanını 38’e çıkarttı. Tuzlaspor da Gençlerbirliği’yle 1-1 berabere kalarak puanını 38 yaptı. Bu durumda ikili averajda eşit olan takımlar, genel averajda Şanlırufaspor’un averajı daha iyi olunca ligden düşen üçüncü takım Tuzlaspor oldu.

Bu sonuçların ardından Adanaspor’un ligde kalması kesinleşince stada gelen binlerce taraftar futbolcuları tribünlere çağırarak sevinç gösterilerinde bulundular. Taraftarlar uzun süre stadda kalarak futbolcularla birlikte ligde kalmanın sevincini yaşayarak bayram havası oluşturdular.

Adanaspor yardımcı antrenörü Fuat Kınalı, maçtan sonra yaptığı açıklamada zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Ligde kaldığımız için çok mutluyuz. Adana’ya hayırlı olsun. 2-3 maçtır bizi destekleyen Adanaspor taraftarına çok teşekkür ediyorum. Onların da büyük emeği var. İnşallah Adanaspor’u daha iyi yerlere getirmek için iyi kadrolar oluşturup devam edeceğiz” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor