ADANA DEMİRSPOR VE ADANASPOR’U ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Adana Demirspor ve Adanaspor’u zor günler bekliyor. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, haftalar öncesinden yönetimi en yakın arkadaşına devretmiş, ardından Bayram Akgül de Teksüt Bandırmaspor maçının ardından kulüp başkanlığını bıraktığını açıkladı.

Demirspor, tartışmalı geçen bir haftanın sonunda Gaziantep’e kendi sahasında 6-1 mağlup oldu. Futbolcuların aylardır ‘Paramızı alamıyoruz’ serzenişine Teknik  Direktör Hikmet Karaman da katıldı. Taraftarların istifasını istediği Karaman, “Bana değil yönetime hesap sorun” çağrısında bulundu. Geçtiğimiz sezonlarda Süper Lig’de rakiplerine kök söktüren Adana Demirspor’un önümüzdeki sezon ne yapacağı belirsizliğini koruyor.

Adana Demirspor’un transfer yasağı olması ve futbolcuların paralarını alamadıkları için huzursuz olduklarından dolayı, bir çok futbolcunun takımdan ayrılması bekleniyor. Sözleşmesi biten futbolcular yeni bir sözleşme imzalamak istemiyorlar, sözleşmesi devam eden futbolcular da iyi bir kulüp bulmaları halinde takımdan ayrılmayı düşündükleri belirtiliyor. Adana Demirspor’da ilk ayrılık Luis Nani ile oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Luis Nani ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Nani’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi. Mavi-Lacivertliler’in şu an önlerinde iki maç daha bulunuyor. Bu hafta Cuma günü deplasmanda Bitexen Antalyaspor, daha sonra ise Rams Başakşehir ile kendi sahasında oynayacak. Bu iki karşılaşmada Adana Demirspor’un nasıl sonuçlar alacağı merak ediliyor.

Bayram Akgül başkanlığındaki Adanaspor da, geçtiğimiz Cumartesi günü oynadığı son maçta Teksüt Bandırmaspor’u tek golle yenerek Trendyol 1.Lig’de kalmayı başardı. Ancak küme düşmekten kurtulan Turuncu-Beyazlılar’ı karanlık bir gelecek bekliyor. Adanaspor, son iki sezonu da birinde pandemi, diğerinde de deprem dolayısıyla ligde kalmıştı. Bu sezon da çok kötü bir performans göstererek son maça kadar küme düşme korkusu yaşayan Turuncu-Beyazlılar’da maçtan sonra Başkan Bayram Akgül soyunma odasına girerek futbolculara ve teknik heyete “Bu benim son maçımdı, önümüzdeki sezonda bu takımın başında olmayacağım” demişti. Adanaspor’un el değiştirip değiştirmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.  Turuncu-Beyazlılar’da Teksüt Bandırmaspor galibiyetinden sonra takıma izin verildiği ve bundan sonra nasıl bir yol çizileceği de merak konusu.

Şimdi Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarları şu soruyu soruyor; “Önümüzdeki sezon nasıl bir takım izleyeceğiz. Yine düşmemeye mi, yoksa hedefi olan bir takım mı seyredeceğiz.” Bu belirsizliklerin biran önce çözüme kavuşturulmasını isteyen her iki takımın taraftarlar şimdiden endişeli bir bekleyişe girdiler.

BAYRAM AKGÜL’DEN AÇIKLAMA

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, takımı bırakmasıyla ilgili açıklama yayınladı. Akgül’ün açıklaması aynen şöyle;

“KAMUOYUNA,

Kapanma noktasında iken büyük bir gururla devraldığım Adanasporumuza 18 sene boyunca maddi ve manevi anlamda sınır tanımaksızın hizmet ettim. Bu 18 yılda birbirinden değerli bir çok şey yaşadık. Sayısız deplasman, sayısız hüzün, sayısız mutluluk… Geride kalan 18 yılda içinde bulunduğumuz her ortamda ve olayda Adanaspor büyüklüğüne yakışır şekilde hareket etmeye çalıştım. Bu şerefli görevde bulunduğum her gün ileride keşke dememek adına elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim. “En iyiyi” sadece sportif bir başarı olarak hiç bir zaman görmedim, Adanaspor ismini ve değerini spor üstü bir yerde tutmak için çabaladım.
Her şeyin bir sonu var. 18 yıl sonunda ben de Adanaspor Başkanlığı görevime son verme kararı aldım.
Görevde olduğumuz dönem boyunca bizden desteklerini esirgemeyen ilimizde görev yapmış tüm Sayın Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nün tüm yönetici ve çalışanlarına , Emniyet Teşkilatımızın her kademeden yönetici ve çalışanlarına , kulüp yönetiminde bulunmuş tüm yönetici arkadaşlarıma, Adanaspor’a hizmetleri ile katkıda bulunan tüm Teknik Direktörlerimiz, Teknik Adamlarımız , futbolcularımız ve Adanaspor çalışanlarına ,özellikle de vefakar taraftarlarımız ile tüm Adanalılara en derin şükranlarımı sunuyorum.
Adanasporumuza bundan sonraki dönemde başarılar dilerken bana ihtiyaç duyulacak her zaman ve her şartta, geçtiğimiz 18 senede olduğu gibi Adanasporumuzun yanında olacağımın bilinmesini isterim.
Saygılarımla,” (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor