ALİ YERLİKAYA; SON 11 AYDA 8 BİN 153 FETÖCÜ YAKALANDI

(HABER MERKEZİ)-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Haziran 2023-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında son 11 ayda FETÖ’ye yönelik 5 bin 191 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 8 bin 153 şüpheli yakalanırken, bunlardan 1518’i tutuklandı, 1751’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ali Yerlikaya daha sonra şu açıklamalarda bulundu;

“Diğer taraftan 18 ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür düzenlenen ve devam eden ‘KISKAÇ-17’ operasyonlarında da 45 şüpheli yakalandı.

FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

1 Haziran 2023-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında FETÖ’ye yönelik 5 bin 191 operasyon düzenlenid. Bu operasyonlarda 8 bin 153 şüpheli yakalandı. Bunlardan 1518’i tutuklanırken, 1751’i hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri, TEM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere 18 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin;

-örgütün sözde ‘Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları,

-örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları,

-Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları,

-İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu; çok sayıda dijital materyal ve dökümüna el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor