SÜPER LİG’DE DÜĞÜM PAZAR GÜNÜ ÇÖZÜLÜYOR

Trendyol Spüer Lig’de 2023-2024 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla sona erecek. Kritik önem taşıyan mücadelelerin ardından Süper Lig şampiyonu ve küme düşen son iki takım netleşecek. Pazar günü oynanacak maçlar sonunda şampiyon ve ligden düşecek son iki takım belli olacak.

Son haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde giren Galatasaray’a şampiyonluk için Tümosan Konyaspor deplasmanında alacağı 1 puan yeterli olacak. Aynı zamanda Konyaspor’a da kümede kalmak için bir puan yeterli durumda. Sarı-Kırmızılı takımın mağlubiyeti halinde ise Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Ligi üçüncü sırada tamamlamayı garantileyen Trabzonspor ise son haftada sahasında ligde kalma mücadelesi veren MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Ligde dördüncü sıra için ise iki aday bulunuyor. 58 puandaki Rams Başakşehir ve 56 puandaki Beşiktaş,son haftada 4.lük mücadelesi verecek. Rams Başakşehir deplasmanda Adana Demirspor’a konuk olurken, Beşiktaş ise Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Süper Ligde son haftada küme düşme hattında kritik maçlar oynanacak. Geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmaların ardından İstanbulspor’un ardından ligden düşmesi kesinleşen ikinci ekip VavaCars Fatih Karagümrük olmuştu. Ligden düşecek son iki takım için adaylar ise Listaş Yapı Pendikspor, Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Tümosan Konyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü.

Süper Lig’de 37 puanı bulunan Pendikspor’un son hafta öncesinde resmen düşmese de ligde kalma ihtimali çok azaldı. İstanbul temsilcisinni ligde kalabilmesi için MKE Ankaragücü ile ligi aynı puanda tamamlaması ve genel averajda rakibini geride bırakması gerekiyor. Ancak son hafta öncesi MKE Ankaragücü’nün -4, Pendikspor’un ise -30 averajı bulunuyor. Siltaş Yapı Pendikspor 37, Atakaş Hatayspor 38, MKE Ankaragücü 40, Tümosan Konyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü’nün ise 41’er puanla son haftaya giriyor. Düşme hattındaki ekiplerden Pendikspor, Gaziantep Futbol Kulübü ile, Atakaş Hatayspor Çaykur Rizespor’u, Tümason Konyaspor da Galatasaray’ı konuk edecek. MKE Ankaragücü ise Trabzonspor deplasmanına çıkacak.

SÜPER LİG’DE SON HAFTANIN PROGRAMI VE HAKEMLERİ ŞÖYLE

25 MAYIS CUMARTESİ

16.00 Vavacars Fatih Karagümrük-Yılport Samsunspor (HAKEM: Mehmet Türkmen)

19.00 EMS Yapı Sivasspor-Mondihome Kayserispor (HAKEM:Murat Erdoğan)

26 MAYIS PAZAR

19.00 Fenerbahçe-İstanbulspor (HAKEM: Volkan Bayarslan)

19.00 Tümosan Konyaspor-Galatasaray (HAKEM: Tugay Kaan Numanoğlu)

19.00 Siltaş Yapı Pendikspor-Gaziantep (HAKEM: Direnç Tonusluoğlu)

19.00 Yukatel Adana Demirspor-Rams Başakşehir (HAKEM: Burak Şeker)

19.00 Kasımpaşa-Beşiktaş (HAKEM: Bahattin Şimşek)

19.00 Trabzonspor-MKE Ankaragücü (HAKEM: Atilla Karaoğlan)

19.00 Atakaş Hatayspor-Çaykur Rizespor (HAKEM: Abdulkadir Bitigen) (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor