Üç boyutlu kağıt rölyef resim sergisi açıldı

HABER: YENER EKİNCİ

Çukurova Halk Eğitim’e bağlı Çukurova Gençlik Merkezi kursiyerlerinden ev hanımı Behice Öksüz’ün natürmort, figüratif resimler ve soyut çalışmalardan oluşan ikinci kağıt rölyef sergisi, Büyükşehir Belediyesi Fuayesi’nde açıldı. Serginin açılışına çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

‘’KÜLTÜR TAŞIMACILIĞI YAPIYORUZ’’

Yaklaşık 4 yıl boyunca itina ile hazırladığı 100’ü aşkın eserini görücüye çıkaran Behice Öksüz, kendisine destek olan hocalarına ve diğer kursiyer arkadaşlarına teşekkür etti. Yaptığı sanat hakkında bilgi veren Öksüz, ‘’Kağıt rölyef sanatında, en ve boydan ibaret olan iki boyutlu resme derinlik vererek üç boyutlu hale getiriyoruz. Eserleri ruhunuzu katarak yaptığınızda daha çok derinliği hissediyorsunuz. Bu sanatla aynı zamanda kültür taşımacılığı da yapıyoruz. Bu eserleri insanların ilgisini çekiyor ve öğrenmeye meylediyorlar. Çukurova Gençlik Merkezi benim için ikinci bir aile oldu. Burada kursiyerler ve eğitmenler arasında çok güzle bir ilişki oluşuyor. Saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde güzel işler çıkarıyoruz” diye konuştu.

‘’OLAYLARA YÜZEYSEL BAKMAMAYI ÖĞRETİYOR’’

Açılış kurdelesini kesen el sanatları eğitmeni Aslı Gökdemir de Çukurova Gençlik Merkezi’nin 10 yaşından 70 yaşına kadar herkese açık olduğunu ve her isteyenin kursiyer olarak katılım sağlayabileceğini belirtti. Gökdemir, mevcutta 17 öğrencilerinin olduğunu ifade ederek, ‘’14’ünü ev hanımları oluşturuyor. Hazırladıkları eserleri açılan sergilerde satarak, aile ekonomisine katkı sağlayabiliyorlar’’ dedi. Gökdemir, ‘’Bu tablolar,  baktığınız her şeyin bir derinliği olduğunu hatırlatıyor. Bu sanat dünyada değişik isimler altında yapılıyor. Ülkelere göre şekilleniyor. Herkes kendine göre farklı çalışmalar yapıyor. İnsanların yaptıkları çalışmalardan kişilikleri hakkında da fikir sahibi olabiliyorsunuz. Bütün sanatlarda olduğu gibi kağıt rölyef de sabır istiyor. Sabır olmazsa bu işlerin hiçbiri yapılmıyor. İkinci ise bizim işimizde şöyle bir şey var, olaylara yüzeysel bakmamayı öğreniyorsun. Resim iki boyutluyken dümdüz görünüyor, sen onu hareket edilebilir bir hale getiriyorsun. Bir arka derinliğinin de olduğunu görüyorsunuz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor