YAVRU SAZAN BALIKLARI SEYHAN BARAJ GÖLÜ’YLE BULUŞTU

(HABER MERKEZİ)-Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Adana Su Ürünleri Üretme İstasyonunda üretilen yavru sazan balıkları, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla düzenlenen törende Seyhan Baraj Gölü’ne bırakıldı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ve ilgililerin katıldığı törende Vali Köşger kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Proje çerçevesinde Türkiye’deki bütün iç sularda sazan yetişebilecek ortamlara yavru sazan balığı salınacağını söyleyen Vali Köşger,  bugün burada ilk salınımı yapacaklarını belirtti.

Etkinlik kapsamında bugün Seyhan Baraj Gölü’müze 400 bin civarında yavru balık salacaklarını aktaran Vali Köşger, “Toplamda da Seyhan Baraj Gölü’müze ve Adana’daki sularımıza 1 buçuk milyon yavru balık bırakacaktık ama şimdi müdür beyle konuştuk, Adana’da 2 milyon 250 bin civarında nüfus var. Her kişiye bir sazan olacak şekilde 2 milyon 250 bin yavru sazan balığı salınımını gerçekleştireceğiz. Adana’mızın sularında her Adanalıya bir sazan balığı olacak. Bereketli olsun.” dedi.

Gelişmiş ülkelerin bütün kaynaklarını optimal şekilde kullanan ülkeler olduğunu dile getiren Vali Köşger, “Bizlerin de iç sularımızı da en aktif şekilde kullanmamız lazım. Bu anlamda iç sularımızda balık üretimi çok önemli. Ülkemizde balık tüketimi aslında arzu edilen seviyede değil. Gelişmiş ülkelerde hatırladığım kadarıyla kişi başı balık tüketimi 20-25 kg iken ülkemizde bu oran 6-7 kg civarında. Balık en değerli ve sağlıklı protein kaynaklarından. Her türlü imkânımızı kullanarak vatandaşımızın bu anlamdaki ihtiyacını karşılamak için gayret etmemiz lazım. Bugün buradaki etkinliğimiz, bu gayretimiz takdire şayan bir çalışma. Bütün emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Köşger ve beraberindekiler, yavru balıkları Seyhan Baraj Gölü’yle buluşturdular.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor