KONTEYNER KÜTÜPHANE’NİN AÇILIŞI YAPILDI

(HABER MERKEZİ)-Türk Kızılay Adana Kadın Kolları Başkanlığı ile Çukurova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı Konteyner Kütüphane’nin açılışı, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Konteyner Kent’te düzenlenen etkinliğe Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Türk Kızılay Adana İl Kadın Kolları Başkanı Tuğba Aktunç, Çukurova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Ergen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Köşger, bugün burada çok güzel bir faaliyetle, bir iyilik hareketi vesilesiyle bir arada olduklarını dile getirdi. Bu tür faaliyetlerin ve iyiliğin amiral gemisinin Kızılay olduğunu belirten Vali Köşger, “Kızılayımız tüm dünyada faaliyetleri olan çok köklü bir kuruluş. Çok güzel çalışmalar yapıyor. Burada da deprem bölgesinde de çok önemli faaliyetler yaptı.” dedi.

İyiliğin her zaman iyi olduğunu ifade eden Vali Köşger, “İyilik her zaman iyidir ama yerini ve zamanını bulan iyilik, çarpan etkisi gösterir. Yani deprem bölgesinde yapılan iyilik, depremden etkilenerek konteynerlarda yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımıza yapılan bu iyilik, yüzlerle binlerle çarpılarak karşılığını hem bu dünyada hem öbür dünyada bulacak bir iyilik. Bunda emeği geçen hocalarımıza, Kızılay’ın Kadın Kollarına ve bu işi emek veren, gönül veren sevgili gençlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

İyiliğin yerini bulduğunu aktaran Vali Köşger, “Kitap okumak, kütüphane açmak;  ülkeyi daha iyi hale getirecek, milletimizi daha müreffeh yaşatmaya vesile olacak, dünyada huzuru, barışı, esenliği sağlayacak, dünyayı daha yaşanır hale getirecek bir faaliyettir. Dünyayı daha iyi bir hale getirmek için insanları bilgiyle, bilimle, güzel değerlerle, insani değerlerle, bizim kendi kökümüzden gelen İslami değerlerle buluşturmak lazım. Onu sağlayacak bu tür faaliyetler inşallah dünyayı daha yaşanılası kılacak. Ben bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Köşger ve beraberindekiler, kurdeleyi keserek kütüphaneyi hizmete açtılar. Vali Köşger açılışın ardından Konteyner Kütüphane’de incelemelerde bulundu.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor