İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

(HABER MERKEZİ)- İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren BOSSA Denim’de Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam Kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, Vali Köşger’in açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda alınacak kararların öncelikle Adana’mıza hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Vali Köşger;  ilimizdeki istihdam durumunu değerlendirmek, mesleki eğitim alanında yapılacak çalışmaları planlamak üzere bir araya geldiklerini dile getirdi.

İşsizlik oranlarının azaltmasının ve nitelikli iş gücü geliştirmenin ekonomiye büyük fayda sağladığını aktaran Vali Köşger; kadın, genç ve dezavantajlı grupların istihdama katılımının da çok önemli olduğunu vurguladı.

İşsizlik oranlarının sektörel dağılımının ve iş gücü piyasasının genel durumunun bu noktada iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Köşger, “Bu veriler, ilimizin istihdam politikalarını güçlendirecek ve daha etkili kararlar almamızı sağlayacaktır. Bizler yerel düzeyde alınacak her kararın uzun vadeli etkilerini göz önünde bulundurarak, ilimizin geleceği için en doğru adımları atmak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Mesleki eğitimin ise gençlerimizin ve iş arayanların becerilerini geliştirmeleri için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Vali Köşger, “Hangi sektörlerde daha fazla iş gücüne ihtiyaç duyulduğu ve bu sektörlere yönelik eğitim programlarının nasıl düzenlenebileceği büyük önem arz ediyor. Üniversiteler, meslek liseleri, teknik okullar ve iş dünyası arasında güçlü bir iş birliği kurarak gençlerimizin istihdam edilebilir beceriler kazanmalarını sağlamalıyız.” dedi.

Vali Köşger’in konuşmasının ardından istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması için yapılan faaliyetler ile istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ve uygulanacak aktif işgücü programları değerlendirildi.

Konuyla ilgili çeşitli görüş ve önerilerin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesiyle son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor