Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aşure etkinliği

(HABER MERKEZİ)-Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, aşure etkinliği düzenleyerek, 500 kişilik aşure pişirdi.

Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı uhdesinde hizmet veren Güney Adana Aile Destek Merkezinde Muharrem Ayı kapsamında Geleneksel hale gelen aşure programı için sabah erken saatte malzemeler hazırlandı, kazanın altı yakıldı.

Mesleki eğitim alan kursiyerlerin katılımı ile imece usulü buğday, pirinç, üzüm, incir, nohut, fasulye, şeker gibi birçok malzeme büyük kazanlar içinde odun ateşi ile pişirildi. Pişirme işlemi bittikten sonra aşure dağıtıldı, programa katılan misafirlere ikram edildi.

Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi, Muharrem Ayının ve Aşure Gününün önemi ve tarihsel geçmişi hakkında bilgiler verildi.

Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Güney Adana Aile Destek Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen programa Yüreğir SYDV Müdürü Öznur Çalhan, Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Sarpkaya, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, mesleki eğitim alan kursiyerler ve bölge halkı tarafından katılım sağlandı.

Program sonunda Yüregir SYDV Müdiresi Öznur Çalhan Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı uhdesinde hizmet veren Aile Destek Merkezleri ve ADEM Proje faaliyetleri ve Muharrem Ayı Kapsamında yapılan Geleneksel ADEM Aşure Programı hakkında yerel basına bilgi verdi.

“Yüreğir İlçemizde hizmet veren Güney Adana Aile Destek Merkezlerimizde kursiyerler, Halk Eğitimi Merkezimizin açmış olduğu kurslara devam ederek hem kültür ve sanat eğitimleriyle vakitlerini iyi değerlendiriyorlar hem de iş edindirmeye yönelik mesleki kurslar ile meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sağlanmaktadırlar.  Aile Destek Merkezlerimizde teşvik desteği ile eğitim sınıflarımızda birey ve ailelere yönelik sosyal refahı koruyucu, önleyici hizmetleri gerçekleştirmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Eğitim Programları ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ADEM/SODAM Eğitim Yönergesine göre hazırlanan ‘Koruyucu Önleyici Eğitimler’ uzman kurum kuruluşlardan görevlendirilen uzmanlar ve ADEM Koordinatörü tarafından gerçekleştirilmektedir.”

EĞİTİM ALANLAR AİLESİNE VE TOPLUMA YARARLI OLUYOR

ADEM Projesi hakkında da bilgi veren Çalhan, “ADEM Projesi; Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bünyesinde 14/02/2019 karar tarihi ile hizmet vermektedir. Kurs ve Proje faaliyetlerinde 5. Yılını tamamlayan Güney Adana Aile Destek Merkezinde Giyim Üretim Teknolojileri, El Sanatları, Kuaförlük ve Cilt Bakım, Kuran-ı Kerim Yetişkin, Temel Düzey Okuma Yazma, Hasta Yaşlı Bakım, İlk Yardım, 3-6 yaş oyun odası kurslarında), 460 adet kurs faaliyeti gerçekleştirilmiş bu kurslara 8400 kursiyer katılım sağlamış olup, 7600’ü kurs bitirme belgesi almaya hak kazanmıştır. Güney Adana Aile Destek Merkezi ile mesleki eğitim alan, bilinçlenen Yüreğir kadınlarının öncelikle kendilerindeki değişimin farkındalığına varması sağlanmakta, verilen mesleki eğitimlerle kadınların var olan işgücü nitelik kazanmaya başlamıştır. Kendi farkındalığında olan ve gelişen dezavantajlı kadınlar, ailesine ve topluma yararlı etkin bireyler haline gelmektedir.” diye konuştular.

Çalhan, program kapsamında kültürümüzde on binlerce yıldır süre gelen bu kültürü Aile Destek Merkezimizde devam ettirdiklerini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor