CAN AİLESİ’NİN AŞURE GÜNÜNE YOĞUN İLGİ

(HABER MERKEZİ)Adana başta olmak üzere Bölgede özellikle yıkım ve hafriyat çalışmaları yapan Can ailesi, Baba Mehmet Can, AYHAFDER (Adana Yıkım ve Hafriyatçılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı, DAİMFED Yönetim Kurulu Üyesi, CHP 28. Dönem Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Can, 5 Ocak Mahallesi Muhtarı Hasan Can ve Selahattin Can sosyal sorumluluk bilinciyle geleneksel olarak yaptıkları Aşure etkinliğine bir yenisini daha eklediler. Can ailesinin bu yılki Aşure etkinliğine Siyaset ve İş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra mahalle muhtarları STK temsilcileri ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı.

AŞURE GÜNÜNE YOĞUN İLGİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer; birlik ve beraberliği ifade eden 7 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında Muharrem Ayında gerçekleşen Aşure etkinliği Ülkemizin geleneksel yapısında önemli yere sahip bulunuyor. Aşure günü etkinliğine katılan Protokol, bu gibi günlerin birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi hatırlatması açısından çok kıymetli olduğunu dile getirdiler.

ETKİNLİĞİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ARTIRSIN

Seyfettin Can, Aşure Günü Geleneğinin, Türkiye çapında yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün inanç gruplarının paylaştığı ortak unsurlardan olduğunu belirterek; “Aşure Günü denmesinin nedeni, belirli bir takvime bağlı olarak, çeşitli nedenlerle kutsallık atfedilen bazı yiyeceklerin, özel bir pişirme tekniğiyle pişirilmesi sonucu “aşure” adı verilen törensel bir yemeğin hazırlanmasıdır. Aşure Günü Geleneği; bu yemeğin paylaşılması, geleneğe ilişkin anlatıları ve geleneksel uygulamaları içerir. Gelenek, Türkiye genelinde bütün canlılığıyla yaşatılmaktadır. Etkinliğimiz birlik ve beraberliğimizin daim olmasına vesile olsun. Bu doğrultuda etkinliğimize katılan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Aşure hazırlanması ve dağıtımı sırasında, etkinliğe katılan vatandaşlar, siyasilerle sıcak ve samimi ortamda buluşarak sohbet ettiler. Etkinlik, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor