Müzeyyen Åževkin 1 Mayıs’ı kutladı

ADANA (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Åževkin, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, “Birlikte mücadele edeceÄŸiz. Ezen ve ezilenin olmadığı, emeÄŸin en yüce deÄŸer olduÄŸu günlerde daha güzel kutlamalar yapacağız” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Åževkin, emeÄŸin haklarını koruma ve geliÅŸtirmenin insanlığa hizmet etmekle eÅŸdeÄŸer olduÄŸunu belirtti. “Kapitalizme boyun eÄŸerek, rant, talan, kar hırsıyla işçi sınıfının haklarını elinden almak, insanlarımızı, çocuklarımızı açlığa, sefalete sürüklemek tarihsel bir yanılgı olduÄŸu kadar, ülkemize yapılan en büyük kötülüktür” diyen Dr. Åževkin, 17 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin bu kötülüklerin en büyük sorumlusu olduÄŸunu aktardı.

“YAÅžASIN 1 MAYIS”

Emekçilerin iş güvencesi tehdidi ve grev haklarının kısıtlanmasının tam anlamıyla özgürlük, adalet ve demokrasi sorunu olduğunu bildiren Dr. Müzeyyen Şevkin, şöyle konuştu:

“Örgütlenme sorunlarının yanı sıra on binlerce insanımızın iÅŸ cinayetlerinde hayatını kaybetmesi, taÅŸeronlaÅŸtırma, özelleÅŸtirme, kadro adaletsizliÄŸi, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik; mevcut iktidarın uygulamaya koyduÄŸu politikalar nedeniyle oluÅŸmuÅŸ ve ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaÅŸmasına ön ayak olmuÅŸtur. 2018 yılında en az 120 kadın işçi adına kader dedikleri fıtrat dedikleri düzende göz göre göre ölüme gönderildi. Günümüzde kadın işçilerimizin yüzde 93’ü sendikasız çalışıyor. Kamu emekçileri ya sendikasızlaÅŸmaya ya da yandaÅŸ sendikaya zorlanıyor. Çalışma yaÅŸamındaki uzun çalışma süreleri, düşük ücretler ve iÅŸ yerinde uygulanan ayrımcılık insanlarımızı canından bezdiriyor. AKP döneminde adeta hortlayan iÅŸsizlikle birlikte bugünlerde yaÅŸanan ekonomik kriz, hayat pahalılığı, mutfaklara düşen ateÅŸ aileleri parçalıyor, intiharlara neden oluyor. Ãœzülerek belirtiyorum ki; Türkiye’de son 5 yılda en az 334 işçi intihar ederek yaÅŸamına son vermiÅŸtir. Türkiye, işçi cinayetlerinde dünyada üçüncü, AB ülkeleri arasında 1. sıradadır. Ãœlkemizde, günde ortalama 3 ila 5 işçi ne yazık ki denetimsizlikten yaÅŸamını kaybetmektedir. Son 17 yıl içerisinde en az 22 bin işçi iÅŸ cinayetlerinde yaÅŸamını yitirmiÅŸtir. Tarih boyunca demokrasiyi içselleÅŸtirmeyenlere en iyi dersi yüce milletimiz vermiÅŸtir. 31 Mart, çok önemli bir dersin baÅŸlangıç günüdür. Bizler de Atatürk’ün ‘Egemenlik, kayıtsız ÅŸartsız milletindir’ ÅŸiarıyla hareket ederek, kendi dersimize iyi çalışacak, hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin öncüleri olacağız. Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen istiyoruz. YaÅŸasın 1 Mayıs!”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor