ADANA’DA İN-CİN TOP OYNUYOR!

(HABER MERKEZİ)-40 dereceyi bulan, zaman zaman aşan aşırı sıcaklık nedeniyle Adana terkedilen kent haline geldi. Çok sayıda Adanalı kenti terk ederek ya denize, ya yaylaya kendini attı, olmayanlar parklarda ağaçların altında sıcaktan kurtulmaya çalıştı.

Terkedilen şehir haline gelen Adana’da hava sıcaklığının girederek yükselmesi ve zaman zaman 40 dereceyi aşması halk arasında panik yaratmaya başladı.

Kavurucu sıcaklardan korunmak isteyen Adanalılar şehri terk edip yaylalara akın ederken kent adete  ölü şehir haline düştü, hayat çekilmez oldu..
Sıcak havanın etkisini arttırdığı Adana’da, yüksek nem değerlerinin de etkisiyle hissedilen sıcaklık yaklaşığıh  50 dereceye kadar ulaştığını belirten uzmanlar,  Hafta sonu tatilini fırsat bilen Adanalılar kentin yüksek kesimlerinde bulunan yaylalara akın etmelerini, cadde ve parklarda gölge altında korunmalarını önerdi.
‘Şehirde kimse kalmadı’
‘Şehirde kimse kalmadı.  arkadaşımıs ya yaylada, ya denizde.” Diyen ve maddi olanaksız nedeniyle Adana dışına çıkamayan vatandaşların ortak görüşü şöyle;

“ Adana’da pek kimse kalmadı ama biz işimiz gereği  ya da ekonomik koşullardan mecburen buralardayız. Bizim de yaylamız , ya da denizimiz olsa kaçarız “ diye konuşurken bir başka vatandaş ise şöyle dedi;.

“Ben geçtiğimiz hafta Yumurtalık’taydım mesela. Yayla en güzeli şu an tabi ki. Mecburen buradayız, yoksa şimdiye ben de kaçmıştım. Geçen senelere bakınca bu sene harbiden daha sıcak. Şu an bile acayip yakıyor. Çok sıcak, geçen seneler bu kadar değildi’ dedi.
‘Trafik olmadığı için mutluyuz’
Kentteki yoğunluğun azalması ile birlikte trafiğin rahatladığına değinen Tarık Aksu ise, ‘Hayatımda böyle bir sıcaklık görmedim. İnsanların söylediğinden ziyade burada yaşadığınız zaman daha farklı hissediliyor. Bundan dolayı da hafta sonları insanlar özellikle yazlık ve yaylalara yönelik çok fazla talepte bulunuyor. Biz pazar günleri çalıştığımız için trafik olmadığından dolayı bu konudan mutluyuz gayet. Allah herkese sabır versin diyelim, inşallah bizler de pazar günü çalışmadığımız günlerde yazlık ve yaylalara geçiş yapacağız’ şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor