HAYDİ ADANA DEMİRSPOR, HAYDİ ADANASPOR SEZONA PUANLARLA BAŞLAYIN

Adana Demirspor ve Adanaspor yeni sezonun ilk maçına bugün çıkıyorlar. Her iki ekibimizin maçının başlama saati de 21.45. Mavi-Lacivertliler, Fenerbahçe ile Ülker Stadyumu FB Şükrü Saraçolğu Spor Kompleksi’nde karşılaşırken, Turuncu-Beyazlılar da aynı saatte Adana Yeni Satdyumu’nda Esenler Erokspor’u konuk edecek.

 

Adana Demirspor, geçen sezonu 44 puanla 12.sırada tamamlarken, Adanaspor da geçen sezon son maçında galip gelerek 39 puanla ligde kalmıştı. Mavi-Lacivertli ekip, geçen sezonun ikinci yarısında kendisinden beklenmedik şekilde kötü sonuçlar almış ve neredeyse küme düşme korkusu yaşamaya başlamıştı. Yeni sezon öncesi takımdan bazı önemli futbolcular ayrılsa da takımın neredeyse iskeletinin üçte ikisi duruyor. Transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı transfer yapamayan Adana Demirspor’da şimdilik elde bulunan futbolcularla lige başlayacak. Başkan Murat Sancak, takımına güvendiğini belirterek, “Tranfser tahtamız açılmasa da bu kadronun ilk 10 içinde yer alacağına inanıyor ve onlara güveniyorum” demişti. Teknik Direktör Michael Valkanis de “Takımın başına geçtiğim günden bugüne kadar futbolcularla iyi bir diyaloğ yaşadım. Onlar bana ben onlara güvendim. Çalışmalarımızın tamamını Bolu’da yaptık. Artık herşey geride kaldı, bugün oynayacağımız rakibimiz gerçekten bu ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Fenerbahçe. Onlarla ilk maçımızı deplasmanda oynamak bizim için ne kadar dezavantajlı olsa da rakibimizin oynadığı kupa maçlarını seyrettik ve teknik ekibimle bir program hazırladık ve o program doğrultusunda çalışmalarımızı yaptık. Rakibimizin üstün ve zayıf taraflarını futbolcularımıza anlattık ve artık son sözü futbolcularımız söyleyecek” diye konuştu. Fenerbahçe-Adana Demirspor maçını Atilla Karaoğlan yönetecek. Yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Abdullah Bora Özkara yaparken, Ömer Faruk Turtay da dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Adanaspor ise, geçtiğimiz sezonu çok kötü geçirdi. Ligde kalma mücadelesini son haftaya taşıdı ve son haftada Bodrumspor’u 1-0 yenerek ligde kaldı. Başkan Bayram Akgül, maçtan sonra soyunma odasına giderek takımla vedalaşıp Adanaspor’u bıraktığını açıkladı. Bir süre satış işlemleri olsa da başarısız olununca başkanlığa Asil Bostancı getirildi. Asil Bostancı gelir gelmez teknik direktör sorununu çözdü. Teknik Direktörlüğe Sol Bamba getirildikten sonra, transfer çalışmalarını sürdüren Asil Bostancı, sırasıyla Doğukan Emeksiz, Galatasaray’ın yedek kalecisi Jankat Yılmaz, Kasımpaşaspor’dan Alp Efe Kılınç, son olarak da FC Luzern’de stoper olarak görev yapan Serkan İzmirlioğlu’nu transfer ederek takımı güçlendirdi. Yeni sezona iki etap olarak hazırlanan Adanaspor, ilk etabını Bolu’da yaptıktan sonra ikinci hazırlık etabını Ağustos’un ilk haftasında geldiği Adana’da Çatalan Tesisleri’nde yaptı. Teknik Direktör Sol Bamba yönetiminde yapılan günde çift idmanla Esenler Erokspor maçına hazırlanan takımda şimdilik her şey yolunda gözüküyor. Başkan Asil Bostancı yaptığı açıklamalarda, bu sezon küme düşme korkusu yaşayan bir takım olmaktan çok yukarıya oynayan bir takım olacağız. Bunun için de elimizden geleni yapıp transferleri yapacağız. Teknik Direktörümüz Sol Bamba ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda nerelere transfer yapılacaksa oraya transfer yapacağız diyerek taraftarları takıma sahip çıkmaya çağırmıştı. Turuncu-Beyazlılarda şimdi tüm gözler bugün oynanacak Esenler Erokspor maçında olacak. Yeni sezonun ilk maçı olan bu maça taraftarların sıcak havada ilgi gösterip göstermeyeceği de merakla bekleniyor. Adanaspor-Esenler Erekspor maçını Erdem Mertoğlu yönetecek. Mertoğlu’nun yardımcılıklarını Mehmet Şengül ile Mehmet Sıraç Akpınar yaparken, Raşit Yorgancılar da dördüncü hakem olarak görev yapacak. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor