KONUMUZ ALİ DEMİRÇALI

 

 

Önce CHP Adana Milletvekili ve mevcut Yüreğir Belediye Başkanı sayın Ali Demirçalı’nın kısa bir özgeçmişine bakalım;

İnşaat mühendisi, iş adamı, siyasetçi, XXIV. Dönem Adana Milletvekili. 1 Nisan 1965’te Elazığ Sivrice’de doğdu. Babasının adı Memet, annesinin adı Nesli’dir. Lise mezunu. Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden ayrılarak Ara İnş. Ltd. Şirketi, A.F.D. Yapı Ltd. Şirketi, Asal Yapı Ltd. Şirketi ve Astay İnşaat Turizm Sanayi Ltd. Şirketinin kurucu ortağı olarak görev yapmış

Adana Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği ile Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu Haysiyet Kurulu Üyeliğinde bulundu. Birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarında yer almış.

Ali Demirçalı, 2011 genel seçimlerinde CHP’den XXIV. Dönem Adana Milletvekili seçilerek 12 Haziran 2011- 7 Haziran 2015 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Bir süre CHP Genel Sekreter yardımcısı olarak görev üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Demirçalı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Buraya kadar tamam, bir yerel gazetede manşetten yer verilen Ali Demirçalı hakkındaki yazıya da bir göz atalım;

Demirçalı’nın arsası Pozantı’yı germiş..

Kim gerilmiş? Gerilen, görünürde yok, iddia var.. İddia ile suçlama olur mu? Olmaması lazım..

Peki bir gazete elinde somut veri yok ise, iddianın doğru olup olmadığını araştırmaz mı?

Netlik kazanmayan bir haber kamuoyuna yansıtmak gazetecilik sorumsuzluğu değil mi?

Sırf eleştirmerk için bir Belediye Başkanını somut kanıtlar olmadan manşetten haber yapıp, kamuoyunu yanıltmak ahlakı mi ?

Demirçalı’nın arsası Pozantı’yı germiş!

Niye gersin kardeşim.. Parasını vermiş arsayı almış, alan memnun-satan memnun.. Sana bana ne oluyor.. Durumdan vazife çıkarmak birilerinin yıpratılmasının yolunu aramak değilse nedir?

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın Pozantı Eskikonacık mahallesindeki 19 ayrı parseldeki toplam 7 bin 600 metrekareleri arsası üzerinde imar planı onayına yönelik talep, Pozantı Belediye Meclisi’nin oturumlarında meclisi gerdiği gibi meclis üyelerinin arsa konusunda nasıl bir tavır takınacakları konusu Pozantı’nın gündemine oturmuş, nasıl oturmuş?

Hayali, aslında yok öyle bir şey.. Peki olmayan bir şeyi var gibi göstermek gazetecilik etiğine uygun mu?

Yapmayın kardeşim yapmayın! Gazeteci duygularıyla değil, aklı-mantığı, araştırmacılığı ile doğruları pirincin içinde taş arar gibi aramalı, kesin delillere dayalı olursa kamuoyuyla paylaşabilmelidir.. Bu bir toplum sorumluluğudur ve günahsız bir insanı günahkar olarak kamuoyu önüne itmek ayıptır, günahtır, suçtur..

Demirçalı’nın arsası Pozantı’yı germiş.. Gerilen bir toplum sokaklara iner, gösteri yapar, protesto eder, Pozantı’da öyle bir durum yok nereden çıkardınız gerginliği?

Gazetede yazıyor; “Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın Pozantı Eskikonacık mahallesindeki 19 ayrı parseldeki toplam 7 bin 600 metrekareleri arsası üzerinde imar planı onayına yönelik talep, Pozantı Belediye Meclisi’nin oturumlarında meclisi gerdiği gibi meclis üyelerinin arsa konusunda nasıl bir tavır takınacakları konusu Pozantı’nın gündemine oturdu.

Demirçalı’nın, Pozantı’nın doğal güzellikleri ve ormanları ile muhteşem bir yayla merkezi olan Eskikonacık’ta,  mülkiyeti kendisine ait olan 114 ve 142 adalar üzerinde bulunan,  400 metrekareden toplam 19 ayrı parseldeki 7600 metrekarelik arsaların, 1/1000’lik nazım imar planının oylanıp onaylanarak, 1/5000’lik nazım imar planın da Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanması isteği, temmuz ayındaki Pozantı Meclisi’nde gündeme gelince meclis üyeleri arasında gerginlik çıktı.”

Gazetecilik sorumluluk ister, her aklına geleni yazmaz, gerçekleri, sadece gerçekleri yazar..

Yapmayın kardeşim yapmayın.. Ali Demirçalı’yı sevmiyor olabilirsiniz, ama haksızlık yapma lüksüne sahip değilsiniz, gazetecilik sorumluluğunuz gerçekleri yazmanızı gerektirir..

Adam Pozantı’dan arsa almış.. Yahu zaten hayata atılışı inşaat sektöründe başlamış, çok sayıda konutlar yapmış.. Belediye Başkanı oldu diye işini gücünü bırakacak mı?

Arsa almayacak, inşaat yapmayacak Belediye Başkanlığı’ndan aldığı maaşla mı geçinecek. Kaldı ki aldığı arsa kendisinin Belediye Başkanı olduğu sınırlar içinde değil, herhangi bir kamu kuruluşuna ait değil..

“Size ne oluyor?” diye sorarken Belki siz de bana “Sana ne oluyor?” sorusunu yöneltiyor olabilirsiniz.. Cevabım şu olur;

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR!

NOT: Ben Yüreğir Belediyesi’ne hiç gitmedim. Hiç kimseyi tanımam.. Belediye Başkanı seçildiğinde Ali Demirçalı beyi telefonla arayarak kutladım, hiçbir şekilde görüşmem de olmadı.. Ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a kırgınım, yıllardır konuşmuyorum.. Ama tüm haberleri gazetede hak ettiği yeri alıyor, çünkü benim kırgınlığım gazeteyi bağlamaz.. İlan ambargosuna rağmen.. Samanın altında su arama cambazlığı yapma meraklılarının merakını gidermek için bu notu kaydediyorum.

NEVZAT UÇAK

 

 

 

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor