INSTAGRAM AÇILDI, HAYAT NORMALE DÖNDÜ

 

 

Türkiye’de 2 Ağustos Cuma günü ‘katalog suçlar’ nedeniyle erişime kapatılan Meta’ya ait sosyal medya uygulaması Instagram, 10 Ağustos Cumartesi günü saat 21:30’dan itibaren erişime açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı bir gönderiyle alınan kararın detaylarını kamuoyuna duyurdu.

Bakan Uraloğlu, “Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.” dedi.

Ve nihayet instagram erişime açıldı. Zaten farklı uygulamalar üzerinden girenler vardı ancak bu uygulamaları güvenli bulmayan önemli bir kesim de 8 gündür instagramsız yaşadı.

Bu instagram yokluğu sosyal medyanın insanların hayatlarını aslında tam olarak nasıl ele geçirildiğini de gösterdi. İnanın abartmıyorum çevremde gördüğüm çok sayıda kişi bir mutsuzluk ve boşluğa düşmüş hal vardı. Ne oldu neden böylesiniz diye sorduğumda yapacak bir şey bulamadıklarını, en azından instagramda vakit geçirebildiklerini söylüyorlardı. Bunu söyleyen de sadece gençler değil orta yaş ve yaşlı kesimde boşluktaydı.

İnsanların sosyal medyanın bağımlısı olduklarını en net bu olayda gördük. Oyuncakları ellerinden alınmış çocuklar gibi oldu millet. Bir mutsuzluk hali var ki sormayın…

Nihayet instagram açıldı da insanlar normal rutinlerine döndüler. Rutinleri derken de ellerinde telefon, evdeki insanlarla tek kelime etmeden telefonlara gömülmeye devam ettiler.

Gerçekten çok yazık bir durum aslında. İnsanların hali bu…

Bir de kendilerine usta gazeteci denilen kişilerin instagram uygulamasının kapatılmasının ardından sıranın youtube geldiğini, kendilerinin özgür oldukları tek yerin youtube olduğunu ve seslerinin kısılmaya çalışıldığını anlattı anlattı durdular. Güya bunlar gazeteci ve maddi kaynakları kesilecek endişesi ile hemen youtube kapatılacak çığırtkanlığı yapmaya başladılar.

İnsanların bağımlılığını, bu uygulamaların insanları sosyal hayattan kopardığını, evin içinde insanların birbirlerine uzaklaştığını anlatacağına bu arkadaşlar, hemen özgürlük naraları atmaya başladılar.

Neyse daha fazla söz söylemeye de gerek yok.

İnstagram açıldı ya gerisi mühim değil!

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor