KESER DÖNER SAP DÖNER ŞAKİRPAŞAMIZ DA DÖNER
Sayın Cumhurbaşkanımız “Şakirpaşa kapatılmayacak, Eğitim Uçuşlarına açık olacak” dediler. Yani, havalimanımız biz fani Adanalıların ve diğer yakın kenttekilerin biniş-inişlerine kapatılmış oluyor. Liman, liman olarak kalıyor. Hîn-i hacette, Çukurova’da sıkıntı filân olursa, ki asla dilemeyiz, Şakirpaşa paşalığını gösterebilecek.
İçimle konuştum; içim bana dedi ki, “Madem ki buraya rezidanslar, AVM’ler, hastaneler filan yapılmayacak, mutlaka ve mutlaka o gün gelecek ve Adana Şakirpaşa Havalimanı tekrar eskisi gibi yolcu uçaklarına hizmet edecek.” Denemişim; içimin sağduyusuna güvenirim. Öyle diyorsa, öyle olacağına inanırım.
ÇOK ANLATTIK; ANLAMIYORLAR
Kur’an-mushaf, ekmek çarpsın ki bizim Mersin’e ne olursa olsun yeni ve yararlı bir tesis kurulmasına asla itirazımız yok. Çukurova Havalimanı da hayırlı-uğurlu olsun. İnşallah daha iyilerini de yaparlar. Keşke Çukurova diyeceklerine “Mersin ya da Tarsus Havalimanı” deselerdi, bizce daha mantıklı olurdu. Örnek; lise son sınıftayken Gençlik adına yaptığım konuşmayı o akşam Adana Radyosunda dinlemiştim. Ne dedim? Adana Radyosu dedim, değil mi? Çünkü Radyoevi Adana’da, küçük bir dairedeydi. Bir de baktık ki palas-pandıras Mersin’e taşınıverdi. Mersin’de de bir iki canlı yayına çağrıldığımda gördüm; muhteşem bir binadaydı. Sadece bizi, yani Adanalıları uyutmak için, adına Çukurova demişlerdi. Radyo ise, Mersin’de…
İFTİRA ATIYORLAR
Efendim; güya ki biz bu yeni esere karşıymışız. Tövbe, tövbeee!.. Yahu bre kardeşlikler, ağzımızdan böyle bir lâf çıktı mı? Evet, proje halindeyken ben de dahil, pek çok Adanalı Mersin’e fazla yararı olmayacakken büyük bir masrafa anlam veremediğimizi söyledik. Seçilen alanın Akyatan, Ağyatan, Tuzla ve Yelkoma Kuş Cennetlerine yakınlığından dolayı sorun yaratabileceğini ifade ettik. Hatta ilk ÇED çalışması bile olumsuz çıkmış, sonradan, “Ve min-el-garaib” dedirtecek şekilde ÇED olumluya dönüşmüştü.
BAŞKAN KORKMAZ BİLE KARŞI DURDU
O yıllarda Tarsus Belediye Başkanı olan Sayın Burhanettin Korkmaz, kendi ilçesi için tasarlanan projeyi uygun bulmamış ve “Dünyada buğdayın en iyi yetişebileceği binlerce dönümün ziyan olacağını” söylemişti.
Her ne ise… Öyle veya böyle, Devletimizin Sayın büyükleri böyle uygun gürmüş, 14 yılda da olsa tesis bitmiş. Daha doğrusu halen tam bitmemiş; bagajın elle taşınması gibi ufak tefek sorunları var. Bir de Adanalılarla birlikte 8 milyonluk hinterlandın kaybı var. Tabii Adana’nın prestij kaybına değer biçecek birinin daha anasından doğmadığını söylemek istemeyiz. Her şeye rağmen koskoca bir tesis ve 600 milyon Avrodan fazla bir masrafla bu düzeye erişmiş.
ŞAKİRPAŞA TATİLDE MUTLAKA DÖNECEK
Bugün değilse yarın, yarın değilse öbür gün, olmadı ilk seçimlerden hemen sonra Paşamızın tatilden dönerek Havalimanımızı sahipleneceğine inanıyoruz. Ben şahsen içim söylediği için kuşku duymuyordum. Yetmedi, Sevgili Müzeyyen Şevkin’le birlikte diğer CHP’li Adana Milletvekilleri iktidar değişikliğinde Şakirpaşa’nın yeniden eskisi gibi hizmete açılacağını açıkladılar.
SON SÖZÜMÜZÜ, ANLAYAMAYANLARA TEKRARLAYALIM: Yeni Liman hayırlı-uğurlu olsun. Asla gözümüz yok, artık itirazımız da yok. Biz sadece 87 yıllık limanımızın yolcu uçuşlarına kapatılmasını sindiremiyoruz ve asla da sindiremeyeceğiz. Ümidimiz yüreklerdedir.