KANAL KEYFİ DURDURULAMIYOR

Adana’da hava sıcaklıklarının hissedilmeye başlanması ile birlikte çocuklar kanalda yüzme sezonunu açmışlardı.

Geldik Ağustos ayına sıcaklar iyice tavan yaptı çocukların kanal keyfi de aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Kanallarda yüzmek yasak…

Yaz mevsimi başlamadan önce ve yaz mevsimi boyunca sürekli olarak haberler yapılıyor, duyurular yapılıyor ancak gelin görün ki bu çocukların kanal keyfi durdurulamıyor.

Yaz boyu kanallarda yüzen çocukların haberlerini izledik durduk. Yada kanalların kenarından geçerken onların kanalda yüzerken keyifli hallerine bu çatlatan sıcaklarda imrendik gerçeği de söylemek gerekirse.

Kanallarda yüzen çocuklarla ilgili ilginç haberlere de şahit olduk zamanla. Kendi aralarında can kurtaran timi kuran çocukları gördük. Bu çocuklar değme yüzücülere taş çıkaracak kadar güzel yüzüyorlar.

Yüzmeyi kanallarda öğrenen bu çocuklar, kendilerinden daha küçük çocukların boğulma tehlikelerine karşı kendi aralarında can kurtaran timi kurmuşlar.

Hem çocuklara kanallarda yüzmeyi öğretiyorlar hem de boğulma riskine karşı tecrübeli yüzücülerden oluşan çocuklar, olası bir boğulma anında hemen müdahaleye hazır halde bekliyorlar.

Bir diğer ilginç haber de yine kanallarda yüzen çocukların kendilerine eğlence arayışı sonucunda oluşan ilginç bir görüntü idi.

Eski bir buzdolabını alan çocuklar, buzdolabının sadece tekne kısmını alarak, içini boşaltarak kayık haline getirmişler, kanala da koymuşlar keyif yapıyorlardı.

Şu yaz günlerinde havuza yada denize gitme imkanı olmayan bu çocuklar, kendilerine eğlenebilecekleri alanlar bulmayı başarmışlardı.

Evet güzel eğleniyorlar, sıcak günlerin tadını böyle çıkarıyorlar ancak riski de unutmuyoruz elbette. Bu risklerin en önemlisi akıntı oluyor. Özellikle yüzmeyi bilmeyen, yeni yüzmeye başlayan çocukları tehdit eden bu durum bazen can kayıpları ile sona eriyor maalesef.

Her ne kadar duyuru yapılsa da her ne kadar kanallara baskınlar yapılsa da bu çocuklar kanallarda yüzmekten vazgeçmeyecekler anlaşılan o ki. O nedenle ya bu çocuklara yüzecekleri, eğlenecekleri parası olmayanın bile gidebileceği alanlar yüzecek alanlar bulunmalı yada bu çocukların kendi aralarında olduğu gibi boğulma vakalarına karşı önlem alınmalı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor