OTOBÜS BİLETLERİ NEDEN ZAMLANDI

Adana’da şehir içi ulaşımda kısa süre önce zamlar meydana geldi. Yaşanan zamlara vatandaşlar isyan etse de sonuç değişmedi zamlı zamlı toplu taşımayı kullanmaya devam ediyoruz.

Şehir içi ulaşımların yanı sıra şehirlerarası ulaşımda da büyük zamlar yapıldı.

Ancak bu zam olayında bir karışıklık var.

Şöyle ki

Ramazan bayramında insanlar şehir dışındaki akrabalarını ziyarete gitmek için otobüsleri tercih ettiler. Örnek vermek gerekirse nisan ayında Adana’dan Samsun’a giden bir otobüs firması bayram nedeni ile abartılan fiyatları da göz önüne alırsak 750 lira civarındaydı. Şuanda ise yine aynı şekilde Adana’dan Samsun’a gidecek olursanız 1250 lira veriyorsunuz.

O zamandan bu zamana mazotta çok fahiş bir fiyat artışı olmadı. Yine aynı şekilde nisan ayından bu zamana asgari ücrete de bir zam gelmedi ki insanlar masraflarını çıkarmaya, maliyetlerini kurtarmaya çalışıyorlar diyelim. Ancak bunlar yaşanmadı.

Peki bu fiyat artışları neden oldu?

İnsanların kafalarına göre zam uydurmalarından oldu. Sorsanız yine az onlara göre ve asla maliyetlerini karşılamıyor. Benim merak ettiğim, bu firmaların neden denetlenmediğidir.

Bu firmaların kar zararları, yolculukların bilet fiyatlarına yetip yetmediğini hesap edecek, kar zarar maliyet tablosunu çıkaracak ve buna göre de mesafeyi de göz önüne alarak bir fiyatlandırma yapacak aklı başında devlet görevlisi yok mu?

Yoksa sadece hangi fiyat olursa olsun beğenmeyecek, her zaman daha fazlasını talep edecek satıcıların ellerinde dedikleri fiyatları boynumuzu bükerek vermeye devam mı edeceğiz.

İçinde bulunduğumuz ekonomik ortamda uçak ile bir yerden bir yere seyahat edebilmek hayal olmuşken bari otobüs yolculuğunu da bu millete çok görmeyin.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor