TEKNOFEST KAPILARINI 2 EKİM’DE AÇIYOR

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Festival hazırlıklarını inceleyen TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Şakirpaşa Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST’in, yalnızca bir festivalden ibaret değil, aynı zamanda bir ideal olduğunu söyleyen Saymaz, “Her yıl bu festivalde bir araya gelen gençlerimiz, teknolojiye olan inançları ve Türkiye’ye olan bağlılıkları ile sadece kendi geleceklerini değil, ülkemizin yarınlarını da şekillendiriyorlar” dedi

 

HABER: YENER EKİNCİ

Teknoloji ve bilimin buluştuğu TEKNOFEST bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanında düzenlenecek. Hava gösterileri, söyleşiler ve konserlerin verileceği etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York ziyaretinde TEKNOFEST’e davet ettiği Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın da Adana’ya gelmeyeceği açıklandı.

790 bin takım ve 1 milyon 650 binin üzerinde yarışmacı başvurdu

Bu yıl, 50 ana kategorive 128 alt kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 790 bin takım ve 1 milyon 650 binin üzerinde yarışmacı başvurdu. Gençler, toplamda 31 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği ile Türkiye’nin geleceğine katkı sunmak için yarıştı. Adana’da yeni bir rekora imza atılması beklenen TEKNOFEST, bilim ve teknoloji tutkusunu yeni zirvelere taşımaya hazırlanıyor. Öte yandan geçmişyılların şampiyonları bu yıl TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde bir araya gelecek. Bu büyük buluşmada gençlerin başarısı, Türkiye’nin geleceğine yön veren umut dolu bir mesaj olarak yankılanacak.

“TEKNOFEST yalnızca festivalden ibaret değil; aynı zamanda bir idealdir”

2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festival için hazırlıkları yerinde takip eden TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, “TEKNOFEST, yalnızca bir festivalden ibaret değil; aynı zamanda bir idealdir. Her yıl bu festivalde bir araya gelen gençlerimiz, teknolojiye olan inançları ve Türkiye’ye olan bağlılıkları ile sadece kendi geleceklerini değil, ülkemizin yarınlarını da şekillendiriyorlar. Adana’da gerçekleştireceğimiz TEKNOFEST bu anlamda çok özel’’ dedi. Saymaz, şu ifadeleri kullandı; ‘’Adana’nın sıcakkanlı insanları, tarihe tanıklık eden toprakları ve zengin kültürüyle birleşen bu festival, bir kez daha umutların, yeniliklerin ve heyecanın merkeziolacak. TEKNOFEST, bir hayaldendoğdu ve bu hayali büyütmek,geleceğe taşımak bizim sorumluluğumuz. İnanıyorum ki TEKNOFEST Adana ile birliktedaha büyük başarılara ve daha yüksek hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz. TEKNOFEST’in sesini her yıl milyonlara duyuran siz kıymetli basın mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizler burada gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için büyük bir çaba sarf ederken, sizlerbu çabanın toplumda karşılık bulmasına vesile oluyorsunuz. Hepinize, bu büyük vizyona verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz özen için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

2-6 EKİM’DE TEKNOLOJİ TUTKUNLARINI BULUŞTURACAK

2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST yüz binlerce teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz “7’den 70’e herkesi festival alanındaki aktiviteler, hava gösterileri, sergiler, söyleşiler ve daha nicesine katılmak üzere Adana’ya davet ediyorum. TEKNOFEST ile esen dönüşüm rüzgârını hissetmek, Millî Teknoloji Hamlesi meşalesini elden ele ulaştırmak üzere tüm halkımızı bekliyorum” dedi. TEKNOFEST heyecanını yaşamak isteyenler www.teknofest.org üzerinden ücretsiz bir şekilde online ziyaretçi kaydını oluşturabilecek. Ziyaretçiler, festival alanına toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilecek. Unutulmaz bir festival deneyimi yaşamak için ziyaretçi kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor