KOLONU KIRIP İÇİNDEN ÇEŞME GEÇİRMİŞLER!

Skandal, şöyle değerlendiriliyor; Orijinaline tezat olarak bazı kolonlarda da incelemeler olduğu fark ediliyor. Bu görüntülere yıkılan Alpargün Apartmanı’ndaki bazı konut ve işyeri sigorta poliçeleri üzerinden ulaşıldı, binanın ana gövdesi ile oynandığı belgelendi; 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına eklendi. İlgili mahkemede bugüne kadar gündeme getirilmeyen bu gelişme daha önce de belirttiğimiz gibi davanın seyrini değiştirecek nitelikte.

 

 

(HABER MERKEZİ)-6 Şubat depremlerinde Adana’da yıkılan 10’dan fazla binanın birçoğunda kolon kesme ve dairelerde gerçekleştirilen iç tadilat nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğü her geçen gün belgeleniyor.

Hatırlandığı üzere kolon kesme yüzünden yerle bir olan Tutar Sitesi C blokta 63 kişinin hayatını kaybettiği kesinleşmişti. Buna karşın sitede kolonların kesilmediği diğer üç blok dimdik ayakta.

Büyük felakette Adana’da yıkılan diğer binalarda da benzer olayların yaşandığı ileri sürülüyor. Nitekim 4 gün önce yapIan haberde Güzelyalı Mahallesi’ndeki Alpargün Apartmanında kolon kesme ya da inceltme olaylarının meydana geldiğini fotoğraflarla belgelenmişti.

O haberdeki fotoğraflara ek olarak ele geçirilen bir fotoğrafta da zemin kattaki işyerlerinin kolonu kesip içinden çeşme ve klima borusu geçirdiği belirtilen skandal, şöyle değerlendiriliyor;

Orijinaline tezat olarak bazı kolonlarda da incelemeler olduğu fark ediliyor. Bu görüntülere yıkılan Alpargün Apartmanı’ndaki bazı konut ve işyeri sigorta poliçeleri üzerinden ulaşıldı, binanın ana gövdesi ile oynandığı belgelendi; 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına eklendi.

İlgili mahkemede bugüne kadar gündeme getirilmeyen bu gelişme daha önce de belirttiğimiz gibi davanın seyrini değiştirecek nitelikte.

Bir önceki haberde de şu görüşlere yer verilmişti: 

Tutuklu müteahhit Hasan Alpargün’ün yaklaşık 31 yıl önce inşa ettiği binaya ilişkin teknik raporlardaki çelişkiler de kendini göstermeye başladı. Adana’daki özel bir firmanın yıkılan binadan aldığı karot örneğine verdiği yanıt ile İTÜ’nün verdiği yanıt arasında büyük farklılık dikkati çekti. Yerel firma söz konusu inşaatta kullanılan beton örneğini C-6 olarak belirtirken İTÜ naip hakim huzurunda daha üst teknoloji ile gerçekleştirdiği testte betonu C-29 olarak açıkladı.

Ayrıca Ankara Gazi Üniversitesi de yıkılan apartmana ilişkin raporunda, 1998 Ceyhan depremine atıfta bulunarak, “Eğer karotta alınan örnekteki gibi beton kalitesi C-6 olsaydı söz konusu binanın o depremde ayakta kalması mümkün değildi” denildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor