ALİ DEMİRÇALI VE YÜREGİR

Önceki gün bir pastanede Yüreğir Belediye Başkanı sayın Ali Demirçalı ile bir araya geldik, sohbet ettik.. Yüregir’i bilirim, çocukluğumuzun geçtiği, dostlarımızın çok olduğu bir semt, insanları sıcak kanlıdır, ama hizmette şanssızdır..

Vehbi Necip Savaşan Ortaokulu ve Karşıyaka Lisesi’nde okuduğum ve o bölgede oturduğum için çok iyi bilirim.. Sohbet sırasında Yüreğir’in halini anlattı sayın Demirçalı.. Tahminimden çok ihmal edilmiş, hizmet edilmemiş, zaten şikayetler de o yönde geliyordu..

Anlattı sayın Demirçalı, hedefini söyledi; her aileyi ev sahibi yapmak, sokakları temiz tutmak, halkın huzurunu, nefes almasını sağlamak.

Belediye’nin borç batağına girdiğinden, kalifiye elemanın azlığından, harcamaların keyfe göre yapıldığından şikayet etti ve verilmeyen hizmetleri sıraladı, sonra hedefini şu sözlerle seslendirdi;

“Hedefim Yüreğir’i sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin en iyi ilçeleri arasına sokmak, halkın huzurunu sağlamaktır ve bunun mücadelesini veriyor, bu azimle Belediye Başkanlığı yapıyorum, bunu mesai arkadaşlarımızla, halkımızla el ele vererek başaracağımıza inanıyorum”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarından sayın Selahattin Çolak’ı andık, “Kendisinin deneyimlerinden yararlanmaya çalışıyorum, sık sık görüşüyorum, görüş ve önerilerini alıyorum” dedi Yüreğir Belediye Başkanı..

Sayın Selahattin Çolak ile zaman zaman görüşüyoruz yüz yüze olmasa bile telefonla.. Yüregir Belediye Başkanı sayın Ali Demirçalı’nın Yüregir’in çocuğu olduğunu, iyi bir Belediye Başkanı olarak büyük hizmetler vermeye başladığını ve bunu giderek artıracağını, yaptığımız telefon sohbeti sırasında anlatmıştı..

O konuşmayı anlattım, sayın Ali Demirçalı’ya.. “Selahattin Çolak bizim abimizdir, onun deneyimlerinden yararlanıyor, görüş alış-verişinde bulunuyoruz. Sağ olsun ilgisini hiç esirgemiyor” dedi.

Gerçekten öyle Selahattin Çolak, Adana sevdalısı bir Adanalıdır.. Adana’yı sel aldığında, Atatürk Caddesi’ni altından TIR geçecek genişlikte alt yapıya kavuşturmuştur. Çevre yolunu, Merkez Parkı açmıştı, kentin görüntüsünü değiştirmişti..

Bilgi birikiminden yararlanmasına, sık sık görüşmeler yapmasına çok sevindim. Belediye Başkanı olmak kibirli olmak değildir, sade halkın diliyle konuşabilmektir. Sayın Demirçalı ile yaptığımız masa sohbetinde duruş ve görüşlerini çok samimi buldum, dilerim kurduğu ekiple tüm projelerini hayata geçirir Anakent eski belediye başkanlarından Selahattin Çolak’tan sonra Yüreğir’e en iyi hizmet veren Belediye Başkanları arasında tarihe geçer..

Ancak bir şikayetimizi de dile getirmek zorundayım.. Seyhan ve Çukurova Belediye Başkanları koltuğu çok sevdiklerinden mi, Adana basınını hiç sevmediklerinden mi basınla diyaloglarını çok zayıf görüyorum. Oysa Belediye Başkanları halkla ilişkilerini basın yoluyla sağlamak zorundadır ve ilan toplayanlalar değil, haber toplayanlarla yakınlık kurmaları gereklidir, Ali Demirçalı gibi..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor