‘ÖĞRETMEN SİZİN UŞAĞINIZ DEĞİL!’

Yazılı açıklamada, “Gün geçmiyor ki yeni bir öğretmene şiddet haberiyle uyanmayalım,” diyerek yaşanan durum eleştirildi. Aksu, eğitimde başarısız olan kişilerin, cezasını öğretmenlere kesmeyi kendilerinde hak gördüklerini belirterek, “Öğretmen sizin uşağınız değil! Canınız istediğinde şamar oğlanına çeviremezsiniz” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana’nın Yüreğir ilçesinde bulunan Semerkant İlkokulu’nda bir öğretmenin darp edilmesi olayını, Eğitim Gücü Sendikası Adana İl Başkanı Fırat Aksu yaptığı yazılı açıklamayla sert tepki göstererek, “Öğretmen sizin uşağınız değil, canınız istediğinde şamar oğlanına çeviremezsiniz” dedi.

Başkan Aksu yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde artan şiddet olaylarının toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi;

“Gün geçmiyor ki yeni bir öğretmene şiddet haberiyle uyanmayalım,” diyerek yaşanan durumu eleştirdi. Aksu, eğitimde başarısız olan kişilerin, cezasını öğretmenlere kesmeyi kendilerinde hak gördüklerini belirtti. “Öğretmen sizin uşağınız değil! Canınız istediğinde şamar oğlanına çeviremezsiniz,” şeklinde konuştu.

Aksu, öğretmenlik mesleğinin toplum nezdinde el birliğiyle itibarsızlaştırıldığını ifade ederken, bu sorunun yalnızca cehaletten kaynaklanmadığını, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarının da etkili olduğunu söyledi.

Sendika Başkanı, darp edilen Semerkant İlkokulu Müdürü Battal Açıkgöz’ü destekleyeceklerini belirtti ve eğitimcilere şiddet olaylarına karşı caydırıcı önlemler alınmadığı sürece bu tür olayların devam edeceğini vurguladı. “Ne yazık ki memuruna sahip çıkmayan tek bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı’dır,” diyen Aksu, diğer sendikaları da birlikte hareket etmeye çağırdı.

Aksu, son olarak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için geçmiş olsun dileklerini ileterek Battal Açıkgöz’ün yanında olacaklarını duyurdu.

Eğitim Gücü Sendikası’nın açıklaması, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor