Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan yeni AB Projesi

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri kapsamında desteklenen Green Tales projesine ortak oldu. Proje kapsamında, ilköğretim düzeyindeki çocuklar, öğretmenlerinin ve sanatçıların eşliğinde doğadaki dört elementi konu alan çocuk hikâyeleri ve animasyon filmler oluşturacak.

Almanya, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, İzlanda, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere sekiz ülkeden kurumların katılımıyla yürütülen proje iki yıl sürecek. Farklı ülkelerden ilköğretim düzeyindeki çocukların, çocuk hikâyeleri ve animasyon filmler oluşturacağı projenin sanatsal uygulamalarını Çukurova Üniversitesinden akademisyenler gerçekleştirecek.

Hikâye anlatımı çalışmalarını Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. İnanç Eti, müzik çalışmalarını Devlet Konservatuvarından Doç. Dr. Bilgütay Kaan Öztürk, görsel sanatlar çalışmalarını ise Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğr. Gör. Dr. Mustafa Can Kızgındemir yürütecek.

İlk Eğitim Kazım Karabekir İlköğretim Öğrencilerine

Proje kapsamında okullarda yapılacak olan uygulamaların planlanması amacıyla Fransa’da Sanatçı Kampı düzenlendi. Kampa katılan Çukurova Üniversitesi GRETA proje ekibi, sanatçılar ve uzmanlar ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar ve çocuklarla yapılacak sanatsal atölye çalışmalarının uygulanmasına yönelik kılavuzların hazırlanmasına katkıda bulundular.

ÇÜ YADYO ve Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Kazım Karabekir Ortaokulu’nda ilköğretim öğrencilerine hikâye anlatımı, görsel sanatlar ve müzik eğitimleri verilecek.

Proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Figen Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Eda Kahyalar, GRETA projesinin, ilköğretim düzeyindeki çocuklarda doğa ile etkileşimi ve çevre bilincini sanatsal uygulamalar ve dijital araçlar kullanarak geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor