TÜRKONFED ve FNF, STK’ları güçlendirmek için bir araya geldi

Türk İş Dünyası Konfederasyonu , Friedrich Naumann Vakfı iş birliği ile çatısı altında bulunan 31 federasyonun genel sekreterlerine yönelik bir eğitim programına başladı. İlki Adana’da yapılan, ‘Üye Federasyon Genel Sekreterleri için Sivil Toplum Eğitimleri’ isimli proje ile genel sekreterlerin iş dünyası ve insan haklarına yönelik bilgi birikimlerinin geliştirilmesi ve STK’larda daha etkin rol almaları hedefleniyor. Programın açılışını gerçekleştiren TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Genel sekreterlerimizin ufuklarını genişletmek, önce federasyonlarımız, daha sonra konfederasyonumuz ve nihayetinde ülkemizin geleceği açısından temel niteliktedir” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)-Çatısı altında 26 bölgesel, 5 sektörel olmak üzere 31 federasyon bulunan Türk İş Dünyası Konfederasyonu, bu federasyonların genel sekreterlerine yönelik bir program başlatarak eğitim vermeye başladılar..

Almanya merkezli sivil toplum kuruluşu Friedrich Naumann Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen ‘Üye Federasyon Genel Sekreterleri için Sivil Toplum Eğitimleri’ isimli projenin ilk eğitimi Adana’da yapıldı. FNF ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi eğitmenlerinin desteğiyle düzenlenen etkinliğe, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Yapılanma Başkanı Ramazan Kaya ile FNF Türkiye Daimi Temsilcisi Aret Demirci başta olmak üzere federasyon genel sekreterleri ve temsilcileri katıldı.

Süleyman Sönmez: “Genel sekreterler federasyonlarımızın kurumsal hafızasıdır”

Etkinliğin açılışını gerçekleştiren TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Dünyada hiçbir demokrasi, arkasında sivil toplumun desteği olmadan gelişip ayakta kalamamıştır. Ülkemizin dört bir yanından iş dünyası federasyonlarının bu yaklaşımla bir araya gelmesi hepimiz için büyük bir gurur kaynağı. Federasyonlarımızın kurumsal hafızası ve eylem kasları olan genel sekreterlerimizin bu sürece sağlayacağı katkılar da stratejik öneme sahip. Bu sebeple genel sekreterlerimizin vizyonlarını genişletmek ve becerilerini geliştirmek için atılacak her adım, önce federasyonlarımız, ardından konfederasyonumuz ve nihayetinde ülkemizin geleceği açısından büyük bir öncelik taşıyor. FNF iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde genel sekreterlerimizin sivil toplum dünyasında daha etkin roller üstlenecek bilgi ve donanımlara sahip olacaklarına inanıyoruz” dedi.

Ramazan Kaya: “Sivil toplumun yereldeki dinamik yapısını güçlendiriyoruz”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Yapılanma Başkanı Ramazan Kaya, federasyonların ve üye derneklerin bulundukları bölgelerde ve faaliyet gösterdikleri sektörlerde daha etkin bir şekilde konumlanmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Kaya şöyle devam etti; “Hayata geçirdiğimiz proje, bu hedefin somut adımı olan bir kilometre taşıdır. Bu kapsamda sivil toplumun yereldeki dinamik yapısını güçlendirerek katılımcı demokrasi ve toplumsal dayanışmayı artırmayı, aynı zamanda federasyonlarımızın bulundukları bölgelerde kalkınma ve sosyal fayda üretme kapasitelerini genişletmeyi hedefliyoruz. Böylece bölgesel kalkınmayı hızlandırarak Türkiye’nin ekonomik büyümesine önemli katkılar sunabiliriz.”

Aret Demirci: “Daha müreffeh ve kapsayıcı bir gelecek inşa edilebilir”

FNF Türkiye Daimi Temsilcisi Aret Demirci iseFriedrich Naumann Vakfı olarak, iş dünyasının liderlerini doğru araçlar ve bilgilerle donatmanın daha müreffeh ve kapsayıcı bir gelecek inşa edeceğine inanıyoruz. TÜRKONFED ile olan ortaklığımız, yenilikçilik, stratejik liderlik, sorumlu iş uygulamaları ve insan haklarına bağlılık yoluyla sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlıyor. Programın yaratacağı etkileri büyük bir heyecanla bekliyoruz. Birlikteyken karşılaşacağımız zorluklara karşı daha güçlü ve donanımlıyız” açıklamasında bulundu.

İki gün süren eğitimler düzenlendi

Açılış konuşmalarının ardından ‘TÜRKONFED Mimari Yapısı ve Stratejik Planlama’ hakkında katılımcılara bilgi verildi. ‘İş Dünyası ve İnsan Haklarına Giriş’ konusunun anlatıldığı etkinlikte ‘Sorumlu İşletmeler için Destek Merkezi (RBH Türkiye) de tanıtıldı. Programda ayrıca federasyonların strateji planları ele alındı ve geri bildirimler yapıldı.

Etkinliğin ikinci gününde ise iş dünyası ve insan hakları temasıyla bağlantılı olarak ‘Sivil Toplumda Hukuki Bilgilendirme ve Yasal Yükümlülükler’, ‘Sivil Toplumda Finansal Yönetimi ve Kaynak Yaratma’, ‘Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Kullanımı’ ile ‘Yönetim Stratejileri ve Planlama Süreci’ hakkında bilgi verildi.

STK’lar arasında iş ve insan hakları uygulamalarının anlaşılmasını ve uygulanmasını güçlendirmede önemli bir rol oynaması beklenen projeyle ilk adımı atılan eğitimler, önümüzdeki dönemde ayda bir kez farklı başlıklarla düzenlenecek eğitimlerle toplam altı ayda tamamlanacak.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor