“FİLİSTİN VE LÜBNAN HALKLARI KAZANACAK, SOYKIRIMCI İSRAİL YENİLECEK”

(HABER MERKEZİ)-Adana Emek ve Demokrasi Güçleri İnönü Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasında Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Filistin ve Lübnan halkları kazanacak, soykırımcı İsrail yenilecek” denildi. Basın açıklamasını Emek Partisi il yöneticisi Seren Elataş okudu.

Seren Elataş’ın okuduğu basın açıklaması aynen şöyle;

Siyonist terör devleti İsrail Gazze ve Lübnan halkalarına karşı saldırılarını sürdürüyor. Saldırılarda binlerce sivil, çocuk ve kadın ölüyor. Günlerdir Lübnan’da Hizbullah’ın bulunduğu alanları ağır bir bombardımana tutan İsrail’in, son saldırısında yüzlerce Lübnanlı kadın, çocuk ve sivilin yanı sıra Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah katledildi.

Başta ABD tüm ‘Batı’nın desteğini alan İsrail, bölgeyi ateşe veriyor; sivilleri de acımasızca ve kitlesel olarak yok eden bir tür yeni savaşı dayatıyorlar dünya halklarına. Tekelci emperyalizm her zamankinden daha acımasız ve cüretkâr bir şekilde halkalra ölüm dayatıyor.

İsrail, Filistin’e yönelik soykırım boyutuna varan saldırılarını Lübnan’a da kaydırarak, emperyalist destekçilerinin sağladığı imkanlarla bölgesel bir savaşı kışkırtmak için elinden geleni yapıyor.

Emperyalizmin bölgemizdeki askeri kışlası olan Siyonist İsrail her geçen gün daha fazla kan döküyor. On binlerce insan, emperyalist güçler bölgemizde kalıcı hale gelsin diye öldürülüyor, milyonlarca insan sömürge altında yaşamayı reddettiği için her gün ölüm ve yıkım tehdidi altında yaşıyor, evlerini ve yaşam alanlarını terk etmeye zorlanıyor. İsrail adlı ölüm makinası hiçbir hukuk ve sınır tanımadan her gün yeni bir katliama imza atıyor. Bu kitlesel imha saldırısı, tüm dünyayı yağmalama hakkını kendinde gören başta ABD olmak üzere emperyalist merkezlerin imkanlarıyla yürütülüyor.

Bir yandan alttan alta ticari ilişkileri sürdürüp diğer yandan da sözde kınamalarla durumu idare etmeye çalışanların Netanyahu liderliğinde İsrail barbarlığının suçlarına ortak olduğu açıktır. İsrail’e sözde telkinlerde bulunan tüm büyük emperyalist güçler ve onların bölgesel işbirlikçileri, İsrail’in saldırılarında pay sahibidir.

Netanyahu, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “İsrail’in uzun kolunun İran’da ulaşamayacağı hiçbir yer yok. Bu, tüm Orta Doğu için de geçerli” derken, başta ABD olmak üzere büyük emperyalist güçlerin kendisine sağladığı silah desteği ve teknolojik imkanlarla bunu gerçekleştirebildiğini bilmenin özgüveniyle konuşuyor.

Bugün hala Türkiye üzerinden soykırımcı İsrail’e petrol akmaya devam ediyor, Türkiye limanlarından ve üçüncü ülkeler yoluyla İsrail’e askeri hammadde dahil her türlü kaynak temini sürüyor. Türkiyeli şirketler tarafından, soykırımcı İsrail ordusuna askeri teknoloji ve elektrik gibi stratejik hizmetler sunuluyor.

Çoğu çocuk ve kadın, on binlerce sivilin de katledilmesine imza atan İsrail Siyonizm’inin, soykırım terörü ancak halkların mücadelesiyle durdurulabilir. Bu temelde, tüm Ortadoğu ve dünya halklarını savaş politikalarına karşı güçlü bir barış mücadelesinde buluşmaya ve birleşmeye çağırıyoruz. Dünyanın her yerinde özgürlükten ve adaletten yana olan kesimleri Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışmaya çağırıyoruz.

İsrail’e gizli ya da açıktan destek veren tüm güçler tarih önünde suçludur.

Dünya halkları bu barbarlığa boyun eğmeyecektir.

İsrail ile askeri, diplomatik ve ekonomik tüm ilişkiler kesilmeli, bu Siyonist barbarlığı durdurmak için somut adım atılmalıdır. ABD’ye açık tutum almadan İsrail’e karşı caydırıcı olunamayacağı da açıktır.

İsrail’i kınama ve hamaset sözleri yetmez; Filistin halkına verilebilecek en önemli destek,

-Serbest Ticaret Anlaşması feshedilsin

-Tüm askeri siyasi anlaşmaların feshedilsin

-Türkiye NATO’dan çıksın, Türkiye’deki NATO üsleri kapatılsın.

-Filistin ve Lübnan halkları kazanacak!

-Soykırımcı İsrail yenilecek!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor