CHP’li Gürer: Sağlık yönetimi mezunları atama bekliyor

(HABER MERKEZİ)-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı yazılı açıklamayla Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atamalarıyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yazılı soru önergesi verdi. Gürer, Sağlık Yönetimi mezunlarının kamuya atanmaları konusundaki belirsizliklerin giderilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu. Sağlık Bakanı Memişoğlu, bu sorulara yanıt vererek bakanlığın insan kaynağı planlaması ve atamalarla ilgili bilgi paylaştı.

GÜRER’İN SORULARI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Sağlık Bakanlığına yönelttiği sorular şu şekilde:

“KPSS’de A grubu ve B grubu kadrolarında Sağlık Yönetimi Bölümü’ne yer verilmesi için bir düzenleme düşünülmekte midir?

Sağlık Yönetimi Bölümü’nün adının ve nitelik kodunun kadro cetveline eklenmesi ve kadro açılıp atama yapılması planlanmakta mıdır?

2024 yılında kaç Sağlık Yönetimi mezunu Bakanlık kadrosuna alınacaktır?”

BAKAN MEMİŞOĞLU’NUN YANITLARI

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği cevapta, “Bakanlığımız, sağlık insan gücü kaynaklarının unvan ve branşlara göre illere ve il içinde birimlere dengeli dağılımının sağlanması amacıyla, sağlık personeline ihtiyacın en üst düzeyde olduğu ilden başlamak üzere optimum faydayı sağlayacak şekilde insan kaynağı planlaması yapılmaktadır.

Sağlık Yönetimi, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı mezunları Bakanlığımızca uygun kadro ve pozisyonlarda istihdam edilmektedir.” dedi.

ATAMA SAYISI YETERSİZ

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sağlık Yönetimi, Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı mezunlarının Bakanlığımızca uygun kadro ve pozisyonlarda istihdam edildiğini belirtti.

Bakan Memişoğlu ayrıca, “2024/5 KPSS ile ÖSYM tarafından yerleştirilme işlemleri yapılan 304 Sağlık Yönetimi/Sağlık İdaresi mezununun Bakanlığımızca atama işlemleri yapılmıştır.” dedi.

ATAMALAR ARTMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakanlık tarafından yapılan insan kaynağı planlaması ve kadro dağılımının ihtiyaca göre yapıldığı iddia edilse de bu süreçte Sağlık Yönetimi mezunlarının yer bulabilmesi hala büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Yıllardır atama bekleyen bu mezunlar için kadro açılması gereklidir. 304 kişinin atanmış olması, binlerce mezunun bulunduğu bir ortamda oldukça yetersiz kalmakta ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyu daha kapsamlı bir şekilde ele alması gerekmektedir. Sağlık emekçilerimizin özlük hakları ve iş güvenceleri yeterli olmalı ve mezun sayısına uygun atama yapılmalıdır.” diye konuştu.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor