Ayhan Barut’tan kalıcı yaz saati dayatmasına tepki

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük mağduriyete yol açan kalıcı yaz saati uygulamasına Meclis’te tepki gösterdi, derhal yanlıştan dönülmesi için çağrı yaptı

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük mağduriyete yol açan kalıcı yaz saati uygulamasına Meclis’te yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi, derhal yanlıştan dönülmesi için çağrı yaptı. Öğrencilerden çalışanlara toplumun tüm kesimlerinin mağdur olduğunu, ülke ekonomisinin zarar gördüğünü anlatan Barut, “Daha gün doğmadan zifiri karanlıkta mağdur edilen milyonların ahı sizi yakacak. Gelin yanlıştan artık vazgeçin” dedi.
“BİR İŞ BİLMEZİN DAYATMASI”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak kalıcı yaz saati uygulamasına sert sözlerle tepki gösteren Ayhan Barut, “Bir iş bilmezin dayatması ve tek adam rejiminin ısrarıyla halkımız büyük bir çile çekiyor. Öğrencisinden işçisine, kamu çalışanından emekçilerimize, kalıcı yaz saati uygulamasıyla kör karanlıkta herkesi perişan ettiler. Tüm itirazlara rağmen bir türlü geri adım atmıyorlar. Bakın tekrar söylüyoruz, uzmanlar da aynı şeyi tekrarlıyor. Kalıcı yaz saati uygulamasının enerji tüketiminde tasarruf sağlamadığı çok açık. Üstelik elektrik üretim ve dağıtım şirketleri bu uygulamayla daha çok kazanıyor” diye konuştu.
“MİLYONLARIN AHI YAKACAK”
Kalıcı yaz saati uygulamasını ‘Ucube’ olarak niteleyen ve yanlışta ısrar edilmemesini isteyen Barut, “Özellikle okul öncesi, ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler başta olmak üzere, aileler ve erken saatte mesaiye başlayanlar çile çekiyor. Milyonların isyanını duymuyor musunuz? Daha gün doğmadan zifiri karanlıkta mağdur edilen milyonların ahı sizi yakacak. Gelin yanlıştan artık vazgeçin!” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor