Acenteler, ‘Sigorta Haftası’nı kutladı

Adana’da faaliyet gösteren sigorta acenteleri, Sigorta Haftası kutlamaları kapsamında, Atatürk Parkı’nda toplanarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Adana Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Abdullah Doğan, ‘’Sigorta, riskleri en aza indirerek bireylerin, işletmelerin ve toplulukların geleceğe güvenle bakmasını sağlayan, ekonomik istikrarın temel taşlarından biridir’’ derken, Adana Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı Belkan Ağar da sigortacılık sektörünün Türkiye’deki gelişimini, vatandaşların sigorta bilincini ve sektör çalışanlarının rolünü vurguladı.

 

***

 

 

HABER: YENER EKİNCİ

Adana’da, sigortacılık sektörünün en büyük dağıtım kanalı olan sigorta acenteleri, Sigorta Haftası nedeniyle Atatürk Parkı’nda toplanarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, toplumda sigorta bilincinin artırılması, sigortanın tabana yayılması, vatandaşların doğru teminatlara uygun şartlarda ulaşabilmesi için fedakarca çalışıldığı mesajı verildi.

‘’SİGORTA, EKONOMİK İSTİKRARIN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİDİR’’

Adana Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Abdullah Doğan, tören sırasında meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, sigorta farkındalığının arttırılmasını hedeflediklerini belirtti. ‘’Sigorta, riskleri en aza indirerek bireylerin, işletmelerin ve toplulukların geleceğe güvenle bakmasını sağlayan, ekonomik istikrarın temel taşlarından biridir’’ diyen Başkan Doğan, ‘’Hepimizce malum olduğu üzere sigorta sektörü ülkemizin en önemli ve her geçen gün büyüyen sektörleri arasında yer almaktadır. Son 5 yılda ülkemizin ekonomik büyümesinin üstünde büyüme sağlayan nadir sektörler arasında yer almaktadır; ancak bu büyümeye rağmen Gayri Safi Yurt içi hasıla içerisindeki yüzde 1,4’lük payı ile de en yüksek gelişim potansiyeline sahip sektörler arasında yer almaktadır. Daha gidecek çok yolumuz var’’ ifadelerini kullandı.

‘’YAPAY ZEKA ÇAĞINDA BİLE ACENTESİZ BİR SEKTÖR DÜŞÜNÜLEMEZ’’

Abdullah Doğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Sigorta sektörünün çimentosu olan sigorta acenteleri, dün olduğu gibi yarında bu işin merkezinde olacaktır. Çünkü, sigorta acenteleri toplumda sigorta bilincinin artırılması ve sigortanın tabana yayılması, vatandaşlarımızın doğru teminatlara, uygun şartlarda ulaşabilmesi için var gücüyle çalışmaktadır. Teknoloji çok hızlı gelişmekte, yapay zeka artık bir çok sektörün yerine geçmektedir. Sigorta sektörü de bu gelişmelerden payını alacaktır. Birçok yeni uygulamaya hep birlikte şahitlik edeceğiz. Bizsiz bir sektör düşünülemez; ancak bizlerinde gelişmeleri takip eden, yeni uygulamalara adapte olan, müşteri ihtiyaçlarını çağın gerektirdiği hız ve teknolojik gelişmelere göre takip eden birer yapıya dönüşmemiz de elzemdir. Bu dönüşüm sürecine, bu inovasyona ayak uyduran meslektaşlarımız geleceğin de en önemli aracıları arasında yer alacaktır.

İçinde bulunduğumuz hafta münasebetiyle sektörümüzün düzenleyici kuruluşlarına buradan bir çağrıda bulunmak isterim. Acenteler olarak, satış kanalları arasındaki çifte standartlara son verilmesi için gerekli adımların derhal ve kararlılıkla uygulanmasını talep ediyoruz. Korsan, yetkisiz aracı yapılanmalarına göz yumulmaması ve meslekten uzaklaştırılması sektörümüzün olmazsa olmazıdır.’’

BELKAN AĞAR: SİGORTA POLİÇESİNE ZORUNLULUKTAN ZİYADE ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTIR

Görüşlerini aldığımız Adana Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı Belkan Ağar da sigortacılık sektörünün Türkiye’deki gelişimini, vatandaşların sigorta bilincini ve sektör çalışanlarının rolünü vurguladı. Ağar, Biz sigortacılar, insanımızın ömrünü feda ederek elde etmiş olduğu bütün varlıkları teminat altına almak, onlara birikim yapmalarını sağlamak, kendilerini gelecek kaygısı duymadan yaşamalarını kolaylaştırmak için mücadele veren önemli bir sektörün çalışanlarıyız. Özellikle gelişmiş ülkelerde sigorta bilinci ve farkındalığı çok yüksek olup, ülkemizde henüz gelişme aşamasında olduğunu ve daha alınacak çok yolumuz olduğunu ifade etmek istiyorum’’ dedi. ‘’Birçok şehrimizde zorunlu branşlar dışında sigorta poliçesi satın alan vatandaşlarımız çok kısıtlı sayıda olup yetersiz sigortalılık oranı var diyebiliriz’’ şeklinde konuşan Ağar, ‘’Genellikle yaşanan acı tecrübeler sonucunda sigorta poliçesi satın almak yerine olaylar yaşanmadan riskleri üzerimizden atabilmek bizleri geleceğe daha umutla bakmamıza vesile olacaktır. Biz sigorta sektörü çalışanları da mesleğimizle ilgili tüm detayları vatandaşlarımıza daha detaylı anlatmakla sorumluyuz. Sigorta poliçesine zorunlu bakmayalım. Sigorta poliçesi önemli bir ihtiyaçtır’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor