ADANA DEMİRSPOR SAMSUN’A DA YENİLDİ: 3-1

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Alper Akarsu (**), Mehmet Kısal (**), Murat Altan (**)

ADANA DEMİRSPOR: Vedat Karakuş (**), Semih Güler (**), Andreaw Gravillon (**), Abdulsamet Burak (**), Arda Kurtulan (**) (Dk.76 Jovan Manev *), Tayfun Aydoğan, Ali Yavuz Kol (**), Salih Kavrazlı (**) (Dk.65 Breyton Fougeu **), İzzet Çelik (**) (Dk.65 Abat Aymbetov **), Maestro (**), Yusuf Barasi (**) (Dk.87 Florent Shehu *)

SAMSUNSPOR: Okan Koçuk (**), Zeki Yavru (**) (Dk.64 Kingsley Schindle **), Lubomir Satka (**), Rick van Drongelen (**), Marc Bola (**), Olivier Ntcham (**), Youssuf Ait Bennasser (**) (Dk.71 Celil Yüksel **), Carlo Holse (**) (Dk.86 Soner Aydoğdu *), Emre Kılınç (**) (Dk.Landry Dimata **), Arbnor Muja (**) (Dk.86 Soner Gönül *) Marius Moundilmadji (**)

GOLLER: Dk.7 (P) Yusuf Barasi (Adana Demirspor), Dk.58 Arbnor Muja, Dk.93 Landry Dimata, Dk.111 Soner Aydoğdu (Samsunspor)

SARI KARTLAR: Salih Kavrazlı, İzzet Çelik, Abat Aymbetov, Abdulsamet Burak (Adana Demirspor), Zeki Yavru, Lubomir Satka, Rick van Drongelen (Samsunspor)

 

Adana Demirspor, kendi saha ve seyircisi önünde mutlak galibiyet için çıktığı Samsunspor karşısında galibiyeti koruyamadı ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Mavi-Lacivertliler, maça çok iyi başlayarak 7.dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Yusuf Barasi düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek durumu 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda rakibinin ataklarını önlemeden zorluk çeken Adana Demirspor, 58.dakikada Arbnor Muja’nın. 93.dakikada Landrya Dimata’nın ve 111.dakikada Soner Aydoğdu’nun golüne engel olamayınca sahadan 3-1’lik yenilgiyle ayrılmak zorunda kaldı. Mavi-Lacivertliler, bu mağlubiyetle 1 puanda kalırken rakibi Samsunspor’da maç fazlasıyla ikinciliğe yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça çok iyi başlayan Adana Demirspor, 1.dakikada geliştirdiği atakta rakip ceza sahası içi sağ çaprazdan Ali Yavuz Kol’un çektiği şut auta gitti.

4.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında rakip ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan İzzet Çelik’in pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durduruldu.

7.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Yusuf Barasi, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturarak durumu 1-0 yaptı.

14.dakikada gelişen Samsunspor atağında Adana Demirspor ceza yarı alanın ortalarında topla buluşan Marius Moundilmad’ın pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durdu.

26.dakikada Adana Demirspor atağında Ali Yavuz Kol’un rakip ceza sahasına girmeden çektiği şut savunmaya çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

Adana Demirspor, 29.dakikada yine Ali Yavuz Kol ve 31.dakikalarda Salih Kavrazlı ile ikinci gole yaklaşsa da bundan yararlanamadılar.

42.dakikada Adana Demirsporlu Maestro’nun rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden çektiği şutu savunma araya girerek önledi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Adana Demirspor rakip ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Ali Yavuz Kol’un çektiği şut defansın da müdahalesiyle önlendi ve Mavi-Lacivertliler bir golden daha oldu. Bu aynı zamanda ilk yarının da son atağı olarak, soyunma odasına Adana Demirspor’un 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya rakip Samsunspor daha atak ve istekli başladı. 58.dakikada gelişen Samsunspor atağında Marius Mouan dilmadji’nin pasını çok iyi değerlendiren Arbnor Muja topu filelere göndererek durumu 1-1 yaptı.

62.dakikada Adana Demirspor’dan Ali Yavuz Kol, rakip ceza sahasına girmeden şansını denese de top savunmadan geri döndü.

65.dakikada Adana Demirspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Salih Kavrazlı’nın yerine Breyton Fougeu, İzzet Çelik’in yerine de Abat Aymbetov oyuna dahil oldular.

76.dakikada Adana Demirspor’da üçüncü oyuncu değişikliğini Arda Kurtulan’ın yerine Jovan Manev’i alarak yaptı. Oyuncu değişikliğinin hemen ardından gelişen Adana Demirspor atağında Abdulsamet Burak’ın ayağından bir gol daha kaçırdı.

87.dakikada Adana Demirspor’da sakatlanan Yusuf Barasi’nin yerine Florent Shehu oyuna dahil oldu.

Samsunspor, 93.dakikada ikinci yarıda oyuna giren Landry Dimata’nın golüyle 2-1 öne geçti. Maçın bu skorla biteceği beklenirken, 111.dakikada Soner Aydoğdu sahneye çıkarak takımının 3’ncü golünü Adana Demirspor filelerine gönderdi. Bu gol aynı zamanda maçın da skorunu belirledi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor