TEKNOFEST’E ADANA’DAN YOĞUN İLGİ

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı’nda düzenlenen festival yoğun ilgi gördü.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda kurulan festival, bilim ve teknoloji tutkunları tarafından yoğun ilgi görürken, festival vatandaşların yoğun ilgisi ile takip edildi.

Festivale ilgi o kadar yoğundu ki TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “‘Bir çocuk gelsin, uçağa dokunsun” sloganıyla yola çıktık. Adana bugüne kadar online kayıt açısından en fazla kayıt alan festivalimiz oldu” dedi .

Evet bu sene 10.su düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ında dediği gibi online kayıt açısından en çok kayıt alan festivali olmuştu.

Özellikle de son 2 gün kayıt yapmadan da girenleri göz önüne alırsak gerçekten çok yoğun bir katılım olmuştu.

Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Özellikle festivalin son iki gününde yani Cumartesi ve Pazar günü bütün Adana adeta festival alanına akın ettiler.

Kalabalık öylesine yoğundu ki kimliklerin okutulduğu giriş kapılarında kimlik okuma işlemleri dahi iptal edildi. İnsanlar kalabalıklar halinde festival alanına akın etmeye başladılar.

Hava gösterilerinden bilimsel atölyelere, ileri teknoloji simülasyonlarına kadar çok sayıda etkinliğin yer aldığı festival alanına girişlerde uzun kuyruklar oluştu.

Hafta sonu dolayısıyla yoğunluğun olduğu etkinlik alanında ziyaretçiler, Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopteri ve paramotorların gökyüzündeki gösterisini izleme şansı da yakaladı.

En çok beğeni toplayan ise SOLO TÜRK ve TÜRK YILDIZLARININ gösterileri oldu. Festivale katılan ziyaretçiler, gösteri uçuşlarını telefonlarında kayıt altına alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Pazar günü itibari ile de bu yıl 10.su düzenlenen TEKNOFEST, yine yoğun bir katılım ile sona erdi. Gerçekten unutulmaz anlara ve karelere ev sahipliği yapan TEKNOFEST Adana’ya gerçekten çok yakıştı.

Adana’dan ve çevre illerden vatandaşların yoğun katılım göstermesi ise büyük mutluluk kaynağı oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor