İHH’NIN İYİLİKTE YARIŞAN SINIFLAR PROJESİ ADANA’DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

2012-2013 eğitim öğretim döneminden bu yana süren İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi Adana’da da büyük ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle Türkiye genelinde başarı ile devam eden proje, öğrencilerin sosyal ve manevi gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Her yaştan öğrenciye, dünyanın dört bir yanındaki yetim kardeşlerine destek olma fırsatı sunarak iyilik ve yardımseverlik kültürünü aşılıyor.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana’da, özellikle son dönemde İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ne olan ilgi hızla artarken, projenin Adana İl Koordinatörü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İlhan Yılmaz, Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde proje hakkında bir sunum gerçekleştirerek, gençlerin erken yaşlardan itibaren bilinçli ve yardımsever bireyler olarak yetişmesini amaçlayan projeye Adana’dan da büyük destek verildiğini açıkladı.

Proje kapsamında Adana’daki okullarda öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla dünyanın dört bir yanındaki yetim çocuklara yardım eli uzatıyor. Adana İHH’nın yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler veren Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan; “Proje, sadece Adana’da değil, Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrenciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, İHH aracılığıyla Yemen’den Suriye’ye, Sudan’dan Hindistan’a, Filistin’den Lübnan’a kadar geniş bir coğrafyada yetim kardeşlerine destek olma imkânı buluyor. Şehrimizde hem öğrenci hem de veli katılımının oldukça yüksek olduğunu da bu vesile ile belirtmiş olayım” dedi.
49 Ülkede 1 Milyon’dan Fazla Yetim Çocuğa Destek Veriliyor

Adana İHH olarak kentteki okullarla yakın iş birliği içerisinde çalışarak, projenin daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağladıklarını ifade eden Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Okullarda yapılan sunumlar ve eğitimler, projeye katılımı artırırken, yetim çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik farkındalığın da yükselmesine katkıda bulunuyor. Adana’daki okullar, bugüne kadar yüzlerce yetime destek oldu ve her geçen gün daha fazla öğrenci bu anlamlı projeye dahil oluyor.

Proje, Türkiye sınırlarını aşarak 49 farklı ülkeye iyilik köprüleri kuruyor. Öğrencilerin harçlıklarıyla desteklediği yetim çocuklar, dünyanın dört bir yanında eğitim ve yaşam mücadelesi veriyor. İHH’nın yetim sponsorluk sistemi sayesinde, Türkiye’deki okullar ile dünyanın farklı yerlerinde yaşayan yetim çocuklar arasında kalıcı ve güçlü bağlar kuruluyor. Bu bağlar, sadece maddi destek sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu da pekiştiriyor.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen’e Teşekkür

Adana’da bu projenin bu kadar güçlü bir şekilde uygulanmasında paydaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin de büyük katkıları olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Eraslan; Proje, sadece yetimlere destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda Adana’nın yardımsever kimliğini de öne çıkararak kentin sosyal dokusuna da katma değer sağlıyor. Adana İHH’nın önderliğinde yürütülen bu çalışmalar, bölgedeki genç neslin sosyal sorumluluk bilincini artırıyor ve Adana’yı Türkiye’nin yükselen değerlerinden biri haline getiriyor. Bu vesile ile projede emeği başta proje koordinatörümüz İlhan Yılmaz’a, emek sarf eden tüm gönüllülerimize, tüm paydaşlarımıza, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Tevke ile Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Sayın Mustafa Sarıgeçili’ye, özellikle iyilik hareketimizin yayılmasında büyük fedakarlıkları olan öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor