CHP’li Güler; “Emek sömürüsü son bulmalı”

(HABER MERKEZİ)-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada işçi haklarının ciddi şekilde gerilediğine dikkat çekerek, emek sömürüsünün artık son bulmasını istedi..

Gürer, işçi sendikalaşmasının önündeki engellerin artarak devam ettiğini vurgularken, hem özel sektörde hem de kamuda sendikal örgütlenmenin baskı altında olduğunu belirtti.

SENDİKALAŞMA ORANI GİDEREK AZALIYOR

Gürer, 2009 yılına kıyasla sendikalı işçi oranının %45 oranında gerilediğini ifade etti. İşçi sayısının 16 milyona ulaştığını, ancak toplu iş sözleşmesi yapabilen ve greve çıkabilen işçi sayısının yalnızca 2 milyon civarında olduğunu dile getirdi. Bu durumu “tam bir emek sömürüsü” olarak nitelendiren Gürer, sendikalarda örgütlenme özgürlüğünün olmadığını ve haklarını arayan işçilerin işsiz kaldığını söyledi.

FERNAS MADENCİLERİNİN MÜCADELESİ GÖZ ARDI EDİLİYOR

Ankara’da günlerdir seslerini duyurmaya çalışan Soma’dan gelen Fernas madencilerine de değinen Gürer, işçilerin işçi sağlığı ve güvenliği için talepte bulundukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını hatırlattı.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, bu işçilerin haklı taleplerine iktidarın kulak tıkadığını ve çözüm için bir adım atmadığını vurguladı.

Gürer, “Modern kölelik acımasızca uygulanıyor, emekçiler sömürülüyor; iktidar bu sömürüyü seyrediyor,” diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

“ZULÜM DÜZENİ SON BULMALI”

Konuşmasının son bölümünde Ömer Fethi  Gürer, bu “zulüm düzeninin” son bulması gerektiğini ve işçilerin haklarının verilmesi için örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. İşçi haklarının korunması ve sendikal özgürlüklerin sağlanması çağrısında bulunan Gürer, işçilerin emeğinin sömürülmesine karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Meclis’te, işçi haklarının giderek eridiği bir dönemde emekçilerin yaşadığı sorunları bir kez daha gündeme taşımış oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor