HAKLI ÇIKTIĞIM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM ÇOOK

Sayın Cumhurbaşkanımız “Adanalı ne isterse o olacak. Şakirpaşa da çalışacak, Çukurova da çalışacak” müjdesini vermişlerdi. O gün hayli sevinmiştik. Gel gelelim içimde bir endişe belirdi. Her şeye rağmen, Şakirpaşa’nın çalıştırılmayacağı endişesiydi bu. Duygularımı anlattığım yazı BÖLGE’de manşet olmuştu.

Endişelenmekte haklıymışım. O zaman dediğim gibi, Adanalının istediği olmadı ve Havalimanımız kapatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza Teknofest’i onurlandırdıkları gün, “Hani Şakirpaşa kapatılmıştı!.. Kapatıldı mı? Hayır!.. Şakirpaşa bundan sonra çok daha hayırlı hizmetler verecek.” dediler. Vallahi nasıl kavrayacağımı bilemiyorum. Bence kapatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız kapatılmadığını söylüyorlar. Bir bakıma Teknofest sürecinde sayısız uçuşlara-inişlere tanık da olduk. Evet, aslanlar gibi çalıştı günlerce. Dayanamadım; seyahat şirketimi arayıp Şakirpaşa’dan İstanbul’a bilet istedim. Orası da kapatıldığını anlatırken sanki “Günaydın!..” der gibi konuştu.

HAKLI ÇIKTIM DİYE ÇOK ÜZGÜNÜM ÇOK

Sonunda, kesin olarak anladım ki endişelenmekte haklıymışım. Bu da beni fena halde üzdü. FAKAT DAHA GÜÇLÜ BİR ÜZÜNTÜM DAHA OLDU; ADANALI OLARAK SUS-PUS OTURDUK. Bakınız, o zamanki yazımda nelere değinmişim; belli bölümünü sunuyorum ve halen de aynı görüşteyim.

Bir türlü bitmeyen, ya da bitirilemeyen Mersin Havalimanı için başta 12 milyon yolcu garantisi sözü verilmişti. Öğrendik ki, gerçekçilikten uzak ta olsa akla yakın kararla bu rakam belli bir süre için 8 milyona düşürülmüş.

Pekiii, Şakirpaşa’nın gerçekleşen yolcu sayısı nedir? Baktık, 6 milyon kadar. Sayın Cumhurbaşkanımız ekonomimizin şahlanacağı müjdesini verdi ya, diyelim halkın alım gücü arttı, yaşamakta olduğumuz görülmemiş darlık yok oldu ve yolcu sayısı arttı. 6 milyondan ne kadar artar? Ekonomi şahlanacağına göre diyelim ki 2 milyon daha artar ve 8 milyon olur.

Hem Şakirpaşa duracak, hem de 8 milyon garantili Mersin Havalimanı açık olacak. Eee, toplam yolcu sayısı, Yüce Rab’bimin izin ve inayetleriyle ekonomimiz şahlandığında 8 milyon olacağına göre, Adana’ya ne düşecek? Yani, elde var sekiz; iki alanın toplamı da sekiz!.. Hadi gelin de çıkın bu hesabın içinden…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor