ADANA’NIN AYDINLIK YÜZLÜ İKİ GENCİ VAR

Evet Adana’nın aydınlık yüzlü iki genci var. Bunlardan biri Gündoğdu Okulları Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gündoğdu, diğeri Çukurova Başkanı Emrah Kozay.. Her ikisi de genç ikisi de Adana’nın aydınlık yüzü..

Gökhan Gündoğdu doktorasını yapmış, Gündoğdu Okulları’nın başına geçmiş, eğitim alanında öncülük yapmış, Adana’yı ve Gündoğdu Okulları’nı dünyaya tanıtmış, eğitim alanında öncülük etmiş Adanalı bir genç.

Emrah Kozay da öyle.. Çok dinamik halkla ilişkileri süper.. Sıkmadık el, dolaşmadık ev bırakmayan bir yapıya sahip.. Güler yüzlü, girişken biri..

Gökhan Gündoğdu ile gazeteci Ali Pekmezci vasıtasıyla tanıştım.. Ali, bir gün telefonla aradı çay içmeye davet etti ve Gökhan Gündoğdu ile tanışmamızı arzu ettiğini söyledi.. Gökhan bey ile tanışıklığımız yoktu ama babası ile yıllara dayalı dostluğumuz vardı.. Hemen gittim güzel ve samimi bir sohbet oldu. Gurur duydum Adana’nın böyle bir gence sahip olmasından..

Gökhan Gündoğdu ile Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ın birlikte fotoğrafını gördüm.. İki genç adam, Adana’nın aydınlık yüzlü iki genci Adana ve Adanalılar için yüz akı iki genç..

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay ile tanışıklığımız yok.. Bir parkta çay içerken, bahçede düğün vardı, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay da kalabalık arasındaydı.. Herkesle tokalaştı, ben de oradaydım tokalaştık.. Sanıyorum Emrah Kozay kiminle tokalaştığını bilmiyordu çünkü hiç karşılaşmadık, hiç konuşmadık ki bilsin..

Bunları neden mi yazıyorum?

Adanalılar kendi değerlerinin kıymetini bilsin.. Emrah Kozay da, Gökhan Gündoğdu da bu kent için, hatta Türkiye için bir şanstır..

Evet, evet!.. Adana’nın aydınlık yüzlü iki genci.. Yalnız iki genç mi? Kim bilir daha nice Emrah’ı Gökhan’ı var bu kentin.. Ama bir eksiği var memleketin biz değerlerimizin kıymetini yeteri kadar bilmiyoruz, onları teşvik etmek daha da yükselmelerinin yolunu açmak gibi bir gayreti hiç göstermiyor sadece seyrediyoruz..

Oysa ağaç dalıyla gürler.. Değerlerimize gözümüz kadar sahip çıkmalıyız, onlar bizden sonrakilerin geleceğini hazırlan geleceklerimizdir ve destek vermemiz zaruridir.

Adana Türkiye’yi besliyordu, ne oldu? Türkiye’nin en fakir kentlerinden biri.. Fabrikalar, atölyeler teker teker kapandı.. Yüzlerce otobüsle işçi taşınırken, otobüse binecek parası olmayan bir toplum olduk..

Neden?

Çünkü biz Adana’ya sahip çıkmadık, çıkamadık..

BÖLGE Gazetesi olarak kampanyalar başlattık, Adana ekonomisi çöküyor diye toplantılar yaptık, Bakanlar davet ettik, Altın Koza Film Festivali unutulmuştu, film yapımcılarını, sinema oyuncularını Adana’ya davet ettik BÖLGE Gazetesi olarak. Tüm masrafları gazete olarak biz ödedik ve başardık. Altın Koza Festivali’ni “bir grup gazeteci” değil sadece BÖLGE Gazetesi yeniden hayata kazandırdı.

Adana’da ekonomi çöktü, sosyal yaşam yok gibi.. Biraz kendimize gelelim, geç kalıyoruz ve geç kaldıkça umudumuzu kaybediyoruz..

Adana’nın Emrah Kozay ve Gökhan Gündoğdu gibi çok sayıda aydınlık yüzlü gençleri var. Sahip çıkın, moral verin, destek verin Adana yeniden şahlanışa geçsin.. Aksi halde bu gidiş iyi gidiş olmayacak “Adanalıyık, Allahın adamıyık” demekten utanacağız!

Adana’nın iki aydınlık yüzüne nice aydınlık yüzler kazandırmak dileğiyle..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor