‘KIZ ÇOCUKLARININ HAKKINI SAVUNMAK İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR”

(HABER MERKEZİ)-CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yaptığı basın toplantısında, kız çocukları ve kadınların yaşam hakkı için mücadele vurgusu yaptı.

CHP Tarsus ilçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısına CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Kadın Kolları yöneticileri ve partililer katıldı.

Açıklamasında, kız çocuklarının ve kadınların yaşam hakkı için verdikleri mücadeleyi dile getiren Acıyiyen, “Bugün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Dünyanın her köşesinde milyonlarca kız çocuğunun hakkını savunmak için sesimizi yükseltmemiz gereken bir gün. Ancak Türkiye’de bu özel günde bile yas tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Acıyiyen, Türkiye’de kız çocukları ve kadınların her gün şiddete maruz kaldığını, katledildiğini ve istismara uğradığını belirtti. Yakın zamanda yaşanan acı olayların, ülke genelindeki kız çocukları ve kadınların yaşadığı trajedilerin boyutunu gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Trajik Olaylara Dikkat Çekti

Acıyiyen, “Henüz hayatının başında olan Sıla bebek, şiddet ve istismar sebebiyle hayatını kaybetti. Bu olay, kız çocuklarının ne kadar büyük bir tehlike altında olduğunu simgeliyor. Narin’in kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı ve cinayeti hala aydınlatılmadı. Bu kız çocukları ve kadınlar, bu ülkenin adaletsizliğinin kurbanı oldular” dedi.

Şiddet ve İstismar Verileri Korkutucu Boyutlarda

Türkiye’de her gün ortalama 3 kadının cinayete kurban gittiğini söyleyen Acıyiyen, resmi verilere göre sadece 2023 yılında 600’den fazla kadının öldüğünü ifade etti. Ayrıca, her yıl yüzlerce kız çocuğunun istismara uğradığını ve özgür bir yaşam sürme haklarının ellerinden alındığını vurguladı.

Acıyiyen, “Bugün burada, Sıla bebeğin, Narin’in ve tüm kız çocukları ile kadınların yaşam hakkını savunmak için toplanmış bulunuyoruz. Sessiz kalmayacağız! Bu ülkede her bir kız çocuğu özgürce büyüme, eğitim alma ve güven içinde yaşama hakkına sahiptir” dedi.

Toplumun her kesimini ve devletin tüm birimlerini bu insanlık suçlarına karşı harekete geçmeye davet eden Acıyiyen, “Katillerin cezasız kaldığı, şiddetin normalleştirildiği bir ülke istemiyoruz. Adalet hemen, eşitlik şimdi!” şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçenleri hatalarından dönmeye davet eden Acıyiyen, “6284 sayılı yasanın ve Çocukları Koruyan Lanzarote Sözleşmesi’nin etkin uygulanmasını istiyoruz. Şiddeti önleyen, kadını ve çocuğu koruyan sözleşmeleri, yasaları etkin uygulamak devletin görevidir!” diyerek sözlerini tamamladı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor