EREM ŞENTÜRK AİLE VE NESLE KARŞI TOPLUMSAL TEHDİTLERİ ANLATTI

(HABER MERKEZİ)-Adana Büyük Aile Platformu tarafından düzenlenen Nesil Meselesi başlıklı konferansta konuşan gazeteci-yazar Erem Şentürk, aile ve nesil üzerindeki küresel tehditler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Aile ve nesil tehlikesine karşı çok dikkatli olmalıyız” dedi.

Özellikle LGBT hareketinin, madde bağımlılığı ve dijital bağımlılığın aile yapısını hedef aldığına dikkat çeken Şentürk, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tehlikelerden koruması hususunda anne-babalara büyük görevler düştüğünü belirterek, ailelerin bilinçlenmesi ve çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurarak bu tür tehditlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özoğul; “ABAP Aileyi korumak için önemli bir misyon üstlendi”

Geçtiğimiz hafta sonu, Adana Büyük Aile Platformu (ABAP), gazeteci-yazar Erem Şentürk’ü Adana Kıvanç AİHL Konferans Salonu’nda düzenlenen önemli bir etkinlikte ağırladı. Şentürk, “Nesil Meselesi” ve “Evlat Nöbetleri” başlıkları altında, günümüzün en büyük toplumsal sorunlarına ve bu sorunların aile yapısına yönelik tehditlerini vurgulayan bir konferans verdi. Konferans salonunun tıklım tıklım dolduğu program çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) başkanı, gönüllüleri, anne-babalar ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konferansın açılış konuşmasını ABAP Genel Sekreteri Halit Yasir Özoğul yaptı. Özoğul aileyi koruma konusunda toplumun her kesimine düşen önemli sorumlulukları dile getirdi. Bundan sonra da aileyi ve nesli korumak adına önemli çalışmalar yapacaklarını vurguladı.
Şentürk, Ebeveynleri Aile ve Nesil Tehlikesine Karşı Uyardı

Daha sonra sahneye çıkan gazeteci-yazar Erem Şentürk sunumunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi bekleyen LGBT, dijital bağımlılık ile alkol ve madde bağımlılığı gibi tehlikelerin aileyi hedef aldığını ve bu tehlikelerin yerel ve küresel çapta etkilerini anlattı. Özellikle son yıllarda medya ve dijital platformlar aracılığıyla gençlerin bu akımlara yönlendirildiğini belirterek, ebeveynlerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Dijital medya ve sosyal platformların yaygınlaşmasıyla birlikte çocukların ve gençlerin dijital bağımlılık riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Şentürk, bu durumun aile içi iletişimi zayıflattığını belirtti. Ailelerin, çocuklarının internet kullanımını kontrol altına alarak onların sağlıklı gelişimini desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Şentürk, aileyi ve çocukları bu tehditlerden korumanın yalnızca devlet politikaları ile değil, anne-babaların bilinçlenmesi ve nesli korumak adına aktif rol almasıyla mümkün olacağını söyledi. Ailelerin, çocuklarıyla sağlıklı ve güvenilir bir iletişim kurarak, onları bu tür zararlı akımlardan uzak tutmak için neler yapabileceğini açıkladı. Ayrıca, güçlü bir aile yapısının korunmasının, neslin sağlam bir temelde yetişmesi için hayati önem taşıdığını belirtti.

Konferansın ardından soru-cevap bölümüyle devam eden programda, katılımcılar özellikle dijital bağımlılıkla mücadele ve gençlerin sağlıklı bir çevrede yetişmesi için alınacak önlemler konusunda sorular sordu.

Program, okul müdürü Salih Atilla’nın Şentürk’e hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Aile ve neslin korunmasına dair farkındalık oluşturan etkinlik, Adana’da geniş yankı uyandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor