Tekgıda-İş boykot çağrısı yaptı

İstanbul Çatalca’da bulunan ve Türkiye’nin önde gelen kırmızı ve beyaz et sektöründe sucuk salam sosis pastırma üretimi yapan Polonez piyasa isimli Trakya Et ve Süt ürünlerinde çalışan ve sadece sendika üyesi olduğu için işten çıkarılan işçilere destek vermek için Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası 81 ilde basın açıklaması yaptı.

“SENDİKAYA ÜYE OLMAK ANAYASAL HAKTIR”

İnönü parkında yapılan basın açıklamasına Tekgıda-İş Sendikası üye işçilerin yanı sıra Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı Sendikaların Adana Şube Başkanları da katılarak destek verdi.

Tekgıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Polonez de çalışan arkadaşlarımız, Anayasamızın tanımış olduğu hakkı kullanarak sendikamıza üye olmuşlardır. Yasalara uygun olarak sürdürülen bu sendikal örgütlenmeden haberi olan işveren, öncelikle çalışanlar üzerinde baskı uygulamış, sendika üyeliğinden istifaya zorlamış, sendikamızdan istifa etmeyen önce 13 arkadaşımızı kod 46 yani yüz kızartıcı suç işlediklerini iddia ederek 20 Temmuz 2024 tarihinde işten çıkarmıştır. İşveren bu çıkışlardan sonra çalışanların üzerindeki baskıyı daha da arttırmış, sendika üyeliğinden istifa etmeyen ve işten kod 46’dan çıkarılan işçi sayısı 146 olmuştur.

“85 GÜNDÜR HAKLI DİRİNİŞİMİZ SÜRÜYOR”

Tekgıda -İş Sendikası, işten çıkarılan 146 arkadaşımızla birlikte 23 Temmuz 2024’den itibaren 85 gündür fabrikanın kapısının önünde direnişi devam ettirmektedir. 85 gündür devam eden bu haklı mücadelemizde, sendikamızın yöneticilerinin de aralarında bulunduğu, Polonez işçisi üyelerimiz emniyet güçleri tarafından defalarca darp edilmiş, gözaltına alınmıştır. Devletin kurumlarının görevi vatandaşının hakkını, hukukunu ve can güvenliğini korumakken, başta Çatalca ilçe emniyet amiri olmak üzere tüm emniyet mensupları bugüne kadar Polonez fabrikasının sahibi olan Ürdünlü işverenin yanında olmuşlar, işverenin talimatıyla hareket etmişlerdir.

ÜRDÜNLÜ İŞVEREN BU GÜCÜ KİMDEN ALIYOR!

85 gündür devam eden direnişimizde Çatalca Kaymakamı, İstanbul Valisi ve Çalışma Bakanlığı yetkililerini göreve çağırmamıza rağmen, Anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan 146 arkadaşımızın işe iadeleri gerçekleşmemiş, sadece işten çıkış kodu 46’dan kod 4’e çevrilen arkadaşlarımız bir kısmı işsizlik ödeneğinden faydalanmaya başlamışlardır. Aradan 85 gün geçmesine rağmen işten haksız olarak çıkarılan arkadaşlarımıza hak ettikleri tazminatları ödenmemiştir.

Ürdünlü işveren, Türkiye Cumhuriyeti yasalarını tanımaz tavırlarını hala sürdürmekte ve biz de bu gücü nereden aldığını merak etmekteyiz!!!

“TÜKETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANALIM

POLENEZ ÜRÜNLERİNİ ALMAYALIM”

Tekgıda İş Sendikası olarak hak ve adaletten yana olduğumuzu, iş barışından yana olduğumuzu her platformda dile getirerek defalarca Polonez işverenine çağrıda bulunmuş olsak da bugüne kadar işveren tarafından olumlu bir yaklaşım göremedik. Bugüne kadar iyi niyetli çağrılarımızı Polonez yöneticileri görmezden gelmiştir, gelmeye de devam etmektedir.

İşverenin tavrını bu noktaya taşıması üzerine, Sendikamız artık daha aktif ve etkili eylemlerle mücadele etmeye ve tüketimden gelen gücünü kullanmaya karar vermiştir.

Tekgıda İş Sendikası olarak Anayasal hakkını kullandığı için işten çıkarılan 146 arkadaşımız işbaşı yaptırılana kadar, halkımızın tüketimden gelen gücünü kullanarak Polonez ürünlerini almamaya, tüketmemeye davet ediyoruz. Bugün burada Polonez işçisine destek için gelen dostlarımıza, ülkemizin dört bir tarafında Polonez işçisinin mücadelesini kendi mücadelesi gibi gören halkımıza ve Polonez işçisinin sesi olan değerli basınımıza teşekkür ederiz.

Artık mücadele hepimizin mücadelesidir ve biliyoruz ki bu mücadelede yalnız değiliz. Eminiz ki halkımız, verdiğimiz mücadelenin sonuna kadar destekçisi olacaktır.” (BÜLTEN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor