Hasan Şaybak; “İsrail; Ortadoğu’nun çıbanbaşı!”

(HABER MERKEZİ)-Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Şaybak, İl Müfettişi Mustafa Gözütok, STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Cuma Şahin ve İl Yönetim Kurulu üyeleri; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kapsamında ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Ortadoğu’daki gelişmeler ve ekonomik kriz konuları ele alındı.

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, Filistin başta olmak üzere bölgede binlerce masumun kanını döken Siyonist İsrail’in; ABD ve Batı emperyalizmi ile Ortadoğu’daki bölünmeden güç aldığına değinen SP İl Başkanı Şaybak; siyonizmin tarihi geçmişinden örnekler verdi.

Şaybak; “1897’de İsviçre’nin Basel Kenti’nde, 1.Siyonist Kongresi toplandı. Siyonistler daha sonra bu kongrede aldıkları kararlar neticesinde, ‘Filistin’deki şu anki topraklar satın alınmak suretiyle vatan haline getirilecek’ dediler. Ardından Osmanlı İmparatoru Abdülhamit Han’ı ziyaret ettiler ve bugünkü Filistin topraklarını satın almak istediler.

Abdülhamit Han, “Ben ecdadımın kanla aldığı yeri parayla satmam” deyince, Yahudiler geri giderek; “O toprakları bize satmazsa biz de onları ortadan kaldırırız” diye karar aldılar.

Sonrasında da; Osmanlının içini parçalamaya çalıştılar. İttihat Terakki ile birlikte o zamanki idarecileri ya parayla satın aldılar ya da başka yollarla bertaraf ettiler.

1.Dünya Savaşı çıkararak, Osmanlı İmparatorluğu’nu parçaladılar. Osmanlı’nın yıkılmasıyla birlikte bugünkü toprakları parayla satın alarak, yurt edinmeye başladılar. Avrupa’daki, Rusya’daki Yahudileri zorla göç ettirdiler. Hitler; güçlü sermaye gruplarından aldığı talimatla Yahudilere işkence etti, yurtlarından sürdü, zorla göç ettirdi ve sonrasında BM kararıyla Yahudiler Filistin’deki topraklara yerleştirildi.

2.Dünya Savaşı’nın çıkmasıyla birlikte de Ortadoğu bölünmeye başlandı. Gerek Rusya ve gerekse de ABD, İngiltere, Fransa yaptıkları anlaşmalar neticesinde bugünkü Filistin’deki İsrail toprakları olarak adlandırılan bölgede, 1948’de yaptıkları anlaşmayla İsrail’i kurdular.

O günden bu yana İsrail Ortadoğu’da çıbanbaşı olarak duruyor” dedi.

“İSRAİL’LE TİCARET DEVAM EDİYOR”

Saadet Partisi İl Başkanı Şaybak; mevcut iktidarın halen İsrail ile ticareti devam ettirdiğine değinerek; “Refah Partisi İl Başkanı ve RP İstanbul Belediye Başkanı iken; gün gelecek “Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı olacak, Allah’ın yasakladığı kanunları hayata geçirecek” deseler, inanır mıydık?

“İsrail’in gözü bizde” diyor ama bu konuda ne yaptın? Halen ticaretin devam etmiyor mu?

Halkımızın bu durumlu idrak etmesi gerekiyor” dedi.

“NE ZAMAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELECEK?”

Şaybak, “Bugünkü başkanlık sisteminin kurulduğu günden bu yana; emperyalist ve siyonist güçlerin buradaki kaynakları eline geçirebilmesinin tek yolu; milleti birbirine kırdırmaktı. Geçmişte; Alevi-Sünni, Laz-Çerkez, Beyaz-Siyah, Dinci-Dinsiz ayrımı yapılarak; millet birbirine düşman edildi. Bugün de korku imparatorluğu yaratıldı. Gücü elinde toplayan iktidar; algı yaparak, medyayı da kullanarak halkı bir çok şeye inandırdı.

Biz bütün olamadıktan, birliğimizi sağlayamadıktan sonra, bu zulüm sistemi devam edecektir. Bu millet yekvücut olmak zorunda! Filistindeki bombalar bizim başımıza indikten sonra mı aklımız başımıza gelecek? Baştakiler milleti ötekileştiriyor. Onların görevi bu!

Bunu yaparken, “doğru” yaptığını söyleyip milleti inandırıyor.Yayın organları, bunların elinde… Günümüzde korku imparatorluğu yaratıldı. Suudi Arabistan’da krallık var. Kralın aleyhine kimse bir şey söyleyebilir mi? Yanlış yaptığında; konuyla ilgili bir şey söylüyorsun, “Kralın yaptığı yanlış” diye… Ağızlar kapalı, bugün biz de aynı durumdayız.

Bu millet kendine gelmez ise belki onlardan daha beter oluruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor