Adana karpuzu markalaşıyor
ADANA (İHA) – Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tadı,
aroması, kokusu ve rengiyle öne çıkan Adana karpuzunun marka değerinin
korunması amacıyla “coğrafi işaret tescili” almak için Türk Patent ve
Marka Kurumuna başvurduklarını söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettişi Baybars Yemliha ve Adana Bilim Sanayi
ve Teknoloji müdürü Remzi Özdoğan, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın
Doğan’ı ziyaret ederek, Adana karpuzunun tescili ve bölgenin üretim yapısı
hakkında bilgiler aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişi Baybars Yemliha ve Adana Bilim Sanayi
ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan’ı, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın
Doğan ve Yüreğir Ziraat Odası bünyesinde çalışan ziraat mühendisleri karşıladı.
Adana karpuzunun markalaşma süreciyle ilgili karşılıklı fikirlerin konuşulduğu
görüşmede Doğan, Türkiye’nin karpuz üretim merkezi konumunda bulunan Adana’da,
ürünün marka değerini koruması amacıyla başlattıkları çalışmaları anlattı.
“Coğrafi işaret tescili” almak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumuna
başvurduklarını kaydeden Doğan, “Yüreğir Ziraat Odası olarak Adana
karpuzunun tescilini almak için uğraşıyoruz” dedi. Karpuzun en önemli
üretim merkezinin Adana olduğunun altını çizen Doğan, bu açıdan markalaşmanın
çok önemli olduğunu söyledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müfettişi Baybars Yemliha ve Adana Bilim Sanayi
ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan ise Adana karpuzunun markalaşması için
gösterdikleri hassasiyet ve uğraşlardan dolayı Mehmet Akın Doğan ve oda
çalışanlarına teşekkür ederek, “Ziraat odaları ülkemizde en köklü sivil toplum
kuruluşlarından biridir. Çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi, sorunlarının
ilgili yerlere bildirilmesi ve çözüm üretilmesinin yanı sıra, üretim artışını
sağlamak için çiftçilerin yanında yer alan, yardımcı olan kuruluştur”
dedi.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ziyaretlerinden dolayı Baybars
Yemliha ve Remzi Özdoğan’a teşekkür etti.