“KurtuluÅŸ Bayramımız kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 97’nci yıldönümünü kutladı. 

5 Ocak KurtuluÅŸ Bayramı dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bende bu vekayinin ilk hissi teÅŸebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuÅŸtur” sözünü anımsattı. Adana’nın Ulusal KurtuluÅŸ Savaşına ilham verdiÄŸini aktaran Ayhan Barut, “Güzel ülkemizi ve kentimizi iÅŸgale giriÅŸen Fransızlara karşı, bağımsızlık ve özgürlük ateÅŸiyle yanan yiÄŸit Adanalı hemÅŸehrilerimiz, ‘Tam bağımsız bir Türkiye’ mücadelesinin simgesi olmuÅŸtur” dedi. 

“ONUR VE GURUR GÃœNÃœ”

Ä°ÅŸgalden kurtuluÅŸ tarihi olan 5 Ocak 1922’nin sıradan bir gün olmadığına dikkat çeken Ayhan Barut, “5 Ocak 1922 tarihi iÅŸgalci güçlere karşı verilen görkemli mücadelenin eÅŸsiz bir zaferle sonuçlandığı önemli bir gurur ve onur günüdür. Adanalı olarak kurtuluÅŸ destanımızın baÅŸladığı yerde doÄŸup büyümenin ve yaÅŸamanın onurunu taşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları ile kurtuluÅŸ mücadelesinde kanıyla ve canıyla kahramanlık destanı yazan aziz ÅŸehitlerimizi, yiÄŸit gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. 5 Ocak KurtuluÅŸ Bayramımız kutlu olsun” diye konuÅŸtu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor