Afyonkarahisar’da Anadolu Sağlık Sen rüzgârı esti!

Anadolu Sağlık Sen’in şube ziyaretleri kapsamında gerçekleştirdiği üye buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar’da sendika üyeleri ve sağlık çalışanlarıyla Pazar günü başlayan kahvaltılı toplantı Pazartesi günü çeşitli sağlık kuruluşlarına yapılan nezaket ziyaretleriyle devam etti.

DoubleTree By Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen programa Necip Taşkın ve İbrahim Demirel’in yanı sıra Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Aytekin, yönetim kurulu üyeleri ve Afyonkarahisar’da görev yapan sağlık çalışanları katıldı.

Üyeler, çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Afyonkarahisar Şube Yönetimi tarafından gerçekleştirilen kahvaltı programına katılan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Demirel, sağlık sisteminin bugün geldiği noktaya dair önemli açıklamalarda bulunurken, sağlık çalışanlarının mesleki, sosyal ve ekonomik durumunu ele alan konularda Afyonkarahisar’da görev yapan sağlık çalışanlarını bilgilendirerek, sendikanın tanıtımını ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Programla ilgili basına bilgi veren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Afyonkarahisar’da görev yapan sağlık çalışanlarının hem mesleki, sosyal ve ekonomik sorunlarını yerinde incelemek hem de işyeri sorunları hakkında bilgi almak üzere Afyonkarahisar’a geldiklerini, sendikanın Afyonkarahisar Şubesi tarafından organize edilen kahvaltı programına katılarak sağlık çalışanlarıyla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi ziyaret edildi.

Önemli konularda görüşlerini açıklayan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Demirel, Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Aytekin ve beraberindeki heyet, Pazartesi günü de İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Duran’ı ziyaret ederek plaket takdim ettiler.

“Sağlık çalışanlarına muayene önceliği verilmelidir.”

Taşkın ve beraberindeki heyetin Hastane Başhekimi Opt. Dr. Mehmet Duran’ı ziyaretlerinde; muayene önceliği için yayımlanan genelgenin yürütmenin durdurulması için dava açtıklarını belirten Taşkın, sağlık teşkilatlarında çalışanların birinci derecede yakınlarını muayene ettiremediklerine dikkat çekerek, hastanelerde muayene önceliği verilmesi gerektiğini söyledi.

“Afyonkarahisar yeni bir hastane istiyor.”

Hastanelerin birleştirilmesi nedeniyle hasta yoğunluğunun arttığına dikkat çeken Taşkın, Afyonkarahisar’da görev yapan sağlık çalışanlarının iş yükününün çok fazla olduğunu ve yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar’da hastaneler birleştirilerek tek bir çatı altında toplandı. Mevcut hastanede hasta yoğunluğu çok fazla. Bu da çalışanların üzerindeki iş yükünü artırıyor. Sağlık çalışanları uzun, yorucu ve yoğun bir mesai içerisinde, hem daha fazla yıpranıyorlar hem de sosyal aktivitelerden uzaklaşmış durumdalar. Çalışanların bu yoğunluktan kurtarılması gerekiyor. Bunun için yeni bir hastaneye ihtiyaç var.

“Şiddet önlenmelidir.”

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ağır müeyyidelerin şart olduğunu belirten Taşkın, mevcut yasa ile şiddetin önüne geçilemediğini, üstelik her geçen gün artış gösteren şiddetin özendirildiği de dikkatlerimizden kaçmıyor, ifadelerini kullanarak şöyle dedi:

“Şiddetin önlenebilmesi için belirli mevkilerde bulunan insanların konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca devlet, halkın bilinçlendirilmesi amacıyla tüm iletişim araçlarını kullanarak yayınlar yapmalı, okullarda eğitim verilmeli, konferans ve seminerler düzenlenmelidir. Tabii en önemlisi şiddete karşı ağır müeyyideler getirilmesi gerekiyor. Şiddete meyleden kişiler tutuklu yargılanmalıdır.”

“TEŞVİK ÖDEMELERİNDEKİ MAĞDURİYET GİDERİLMELİ”

Sağlık çalışanlarının ciddi sorunları bulunduğunu, ancak bu sorunların çözümü için atılan adımların yetersiz kaldığına vurgu yapan Taşkın, bu sorunlardan birinin de teşvik ödemelerinde yaşanan adaletsizlik olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Teşvik ödemeleri hem yetersiz hem de adaletli bir dağıtım yapılamıyor. Bu konudaki yönetmeliğin gözden geçirilerek revize edilmesi şart. Tüm çalışanların memnun olacağı bir sistemin hayata geçirilmesi gerekiyor. Hastanelerde farklı miktarlarda ödeme yapılıyor, teşvik ödemeleriyle ilgili ciddi mağduriyetler yaşanıyor.”

“Personele yapılan giyim yardımı revize edilmelidir.”

Devlet memurlarına yapılan giyim yardımı içerisinde özellikle sağlık çalışanlarının mağdur edildiğine dikkat çeken Taşkın, sağlık çalışanlarına verilen giyim yardımının yetersiz olduğunu ve günümüzün ekonomik şartları dikkate alındığında enflasyon oranında revize edilmesi gerektiğine işaret ederek, sağlık çalışanlarına verilen giyim yardımıyla forma dahi alınamadığını, ödemelerinin yetersiz olduğunu ve günümüz şartlarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Sağlık çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor.”

Sağlık çalışanlarının ekonomik sorunlarının her geçen büyüdüğüne dikkat çeken Necip Taşkın, yoksulluk sınırı altında yaşamaya çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının bozularak iş veriminin olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. Taşkın, büyükşehir tazminatı ve kira yardımının mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.. Maaşının yarısını kiraya veren memurun sağlıklı beslenebilmesi, insan onuruna yaraşır şekilde yaşayabilmesi mümkün değildir, diyen Taşkın; bunların yanı sıra vergi diliminin yükseltilmesini, vergi oranının %15’te sabitlenmesini, enflasyon farkının 6 ayda değil de her ay maaşa yansıtılmasını, refah payı verilmesi gibi çalışanların refahını yükseltecek ekonomik uygulamaların hayata geçirilmesini istediklerini söyledi. Diğer yandan memur ve memur emeklilerine 1 Ocak’tan itibaren yapılan zamların ciddi oranda eridiğini belirterek, memurlara yapılan zammın %11,54 değil, 7. Dönem Toplu Sözleşme ile 2025 yılı birinci 6 aylık dönemde için %6 olarak belirlendiğini, kalan %5.54’ün ise 6 aylık enflasyon farkı olduğunu belirterek, memur ve memur emeklilerine haksızlık yapıldığının altını çizdi. 2025 yılı yeniden değerlendirme oranının yüzde 43,94 olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, devletin kendi hizmetlerine bu oranda zam yaptığını ancak memur ve memur emeklilerinin sefalete mahkûm edildiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının fakirleştirildiğini belirten Taşkın, devleti temsil eden kamu çalışanlarının geçim derdi ile uğraşmaması gerektiğine vurgu yaparak, memur ve memur emeklilerine refah payı verilerek ek zam gündeme gelmelidir, ifadelerini kullandı.

“Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) Kaldırılmalıdır.”

Yardımcı Hizmetler Sınıfının (YHS) kaldırılması gerektiğine değinen Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, YHS’nin günümüzde önemini yitirdiğini belirterek şöyle dedi:

“YHS kadrosunda çalışanlara verilen sözler tutulmalıdır. Bu kadroda görev yapanların Genel İdari Hizmetleri Sınıfı ve Teknik Hizmetler Sınıfı kadrolarına geçirilmeleri şart. Çünkü taşeronda çalışanların kadroya geçirilmeleriyle YHS kadrolarında çalışanların yapacağı işleri bunlar yapmaya başladı. YHS kadrosu içinde çalışan lise ve üniversite mezunları var. YHS kadrosunda çalışanlar eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere memur ve teknik kadrolara geçirilerek verilen sözler tutulmalıdır.” (BÜLTEN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor