ADANA DEMİRSPOR’UN BU SEZON PARLAYAN YILDIZI SALİH KAVRAZLI

Trabzonspor’un 2019 yılında Altınordu’dan transfer ettiği genç oyuncu Salih Kavrazlı, bu sezon Adana Demrispor formasıyla attığı frikik golleri ve formuyla dikkat çekiyor.
Bordo-mavili ekipte geçirdiği 3 yıl boyunca beklenen çıkışı yapamayan genç futbolcu, geçtiğimiz sezon başında Adana Demirspor’a bonservissiz olarak transfer olmuştu. Kariyerine Adana Demirspor’dan Nazilli Belediyespor’a kiralık olarak devam eden Kavrazlı, kiralık döneminin ardından geri döndüğü Adana temsilcisinde bu sezon önemli bir çıkış yakaladı. Özellikle duran toplardaki başarısıyla ön plana çıkan genç oyuncu, frikikten attığı gollerle taraftarın da gönlünü kazandı.
Salih Kavrazlı bu sezon Onvo Antalyaspor, Net Global Sivasspor ve Tümosan Konyaspor maçlarında attığı üç serbest vuruş golüyle takımına değerli katkılar sağladı. Adana Demirspor’un zorlu bir dönemden geçtiği süreçte sorumluluk alarak fark yaratan Salih Kavrazlı, gösterdiği performansla yeniden vitrine çıkmayı başardı. Bu sezon Adana Demirspor formasıyla ligde 16 maçta 4 gol 1 asist yaptı. Salih bu gollerin 3’ü frikikten attı.
Öte yandan Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 34.haftasında Pazar günü saat 19.00’da kendi saha ve seyircisi önünde Göztepe’yi konuk edecek. Mavi-Lacivertliler, Bu maçın hazırlıklarını bugün yapacağı son antrenmanla tamamlayarak maç saatini bekleyecek. Yeni Adana Stadı’nda oynanacak maçı Batuhan Kolak yönetirken, Gökhan Barçın ve Onur Gülter ise yardımcılık yapacak. Sarper Barış Saka da dördüncü hakem olarak görev yapacak.
Geçen hafta deplasmanda Tümosan Konyaspor’a 3-1 yenilen Adana Demirspor, özellikle ilk yarıda çok iyi performans göstererek soyunma odasına Salih Kavrazlı’nın muhteşem frikik golüyle 1-0 önde girmişti. İkinci yarının ortalarına kadar rakibinin ataklarına çok iyi karşılık veren Mavi-Lacivertliler, 69.dakikada Riechedly Guillermo’nun ayağından yediği golle birlikte oyundan düştü ve yine aynı futbolcu 78.dakikada ikinci golü kaydetti. Oyunun sonlarına doğru 90+4.dakikada Abdulsamet Burak’ın kendi kalesine attığı gol de maçın skorunu belirtmişti.
Genç bir oyuncu grubuyla maçlarına çıkan Adana Demirspor, şimdiden gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya çalışıyor. Teknik Direktör Mustafa Alper Avcı, bu oyuncuların yeni sezonda çok daha başarılı olacağını belirterek, “Ligden düşmemiz haftalar öncesinden belli olmuştu. Biz de bundan yararlanarak genç futbolculara şans vermeye başladık ve gelecek sezonun iskeletini oluşturmaya çalışıyoruz. Çok yetenekli genç futbolcularımız var, onların da yanında da bu ligi çok iyi bilen abileri de bulunuyor. Sezon sonunda ne olur onu bilemem ama ben bu gençlere güveniyorum. Adana Demirspor’un geleceğini kurtaracak futbolcular olduklarına inanıyorum. Onlara güvenilmesi gerek, gösterdikleri performansla da bu güveni hak ediyorlar” dedi. (HABER: MEHMET APAYDIN)